Сигнали за неспазена карантина постъпвали в общината

Пътникопотокът по автогарите и в градския транспорт намалял

Две обаждания за неспазена карантина са получени днес в общинския координационен щаб, съобщи зам.-кметът по сигурността Тодор Чонов. По случаите се извършват проверки, уточни той.

Чонов съобщи, че е извършил проверки на автогарите за това как се спазват мерките, наложени от Националния координационен щаб. Оказало се, че пътникопотока е слаб, днес на Автогара Юг са пристигнали само трима души от София, а няколко души са заминали за околните населени места.

„В градския транспорт шофьори и контрольори работят с ръкавици и маски, а хората сядат шахматно в автобусите. Предвидили сме, след разговори с превозвачите, да пускат възможно най-дългите автобуси, за да няма струпване на хора“, поясни Чонов.

Репортер на DCNEWS обаче засне в автобус №26 шофьор и контрольор, които бяха опънали ластик между първите седалки и останалата част на автобуса като преграда, хората да не стигат до шофьора.

От общината заявиха, че не могат да спрат хората да спортуват на Гребната база, но допълниха, че трябва да се спазва дистанция между хората. Въпреки това DCNEWS има сигнали от граждани, че хора не са допускани дори да се разходят там.

„Има и предписания, по-малко да излизат хората от къщи. Това значи и по-малко да се ходи на Гребната база“, категоричен беше кметът Здравко Димитров. По думите му служители от Районните полицейски управления, съвместно с общинските полицаи предупреждават от вчера хората да не се събират навън и да спазват дистанция.

„Редно е да се върви към по-радикални мерки и да се преустановят спортуването и разходките“, подчерта градоначалникът.

Подобни статии

Top