Силен туристически сезон очакват за Асенова крепост

200 хиляди лева приход от туристи на Асенова крепост

Свлеченият път няма да застраши потока от туристи

50 хиляди туристи се очаква да посетят историческата Асенова крепост през това лято. Само през изминалите два почивни дни близо хиляда души са разгледали паметника над Асеновград.

„Свлачището, което се образува след пороите по пътя за крепостта няма да застраши потокът от гости, който се очаква да залее паметника на културата“, категоричен е Димитър Кирков, директор на ОП „Туризъм”. Дължината на пропадналия участък е около 20 метра, а свлачището е погълнало почти половината от пътното платно.

За да не преминават през опасната част от пътя

за автобусите има обособен  специален паркинг, който е непосредствено преди свлечения участък. Останалите автомобили се движат само в едната лента , като се спазва пропускателен режим в двете посоки на преминаване.  Осигурен и денонощен патрул от органите на „Пътна полиция“.

„Мястото е  критично, но това не спира туристите, които идват специално, за да видят Асенова крепост”, коментира Кирков.

За ремонт и укрепване на свлачището тепърва Общината  ще кандидатства за средства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Подобни статии

Top