Силвано Пранди изключи най-опитните за олимпийската квалификация

По неофициална информация аут от групата ще бъдат  близнаците Валентин и Георги Братоеви, центровете Николай Николов и Теодор Тодоров, диагоналът Николай Учиков и либерото Владислав Иванов

Селекционелът на националния ни отор по волейбол Салвано Пранди не включи в състава за олимпийската квалификация шестима от най-добрите ни състезатели – близнаците Валентин и Георги Братоеви, центровете Николай Николов и Теодор Тодоров, диагоналът Николай Учиков и либерото Владислав Иванов, съобщи NOVA.

И шестимата волейболисти потвърдиха, че няма да се разчита на тях за може би най-важното състезание за годината.

Играчи от отбора са се опитали да разубедят Пранди да промени решението си, но италианецът e бил непреклонен.

Братоеви, Николов и Тодоров са четвърти от Олимпиадата в Лондон, имат и четвърти места от европейско първенство и Световна лига. Учиков пък бе основен диагонал на световния шампионат през миналата година в отсъствието на Цветан Соколов.

В актуалната формация на националите единствените с призови класирания от големи първенства са Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Светослав Гоцев. След загубата срещу Сърбия с 0:3 в Пловдив Силвано Пранди се измъкна от въпросите за изваждането на играчите от състава.

„Важно е тези шестима волейболисти, които съм избрал за конкретния мач за олимпийската квалификация, да са готови, а не колко дълга ще е резервната скамейка“, заяви Професора.

Интересно мнение по темата изрази и бившият селекционер Пламен Константинов.

„Аз лично бих ползвал всичко най-добро, което има България за един такъв турнир. Бих оставил някои други нюанси, ако са личностни или свързани с характеристики, като характер или манталитет, може би малко настрана, за да се извлече максимумът, с основната цел да се изведе максимумът и който може да помогне да се класираме за Олимпиада, да помогне”, сподели Константинов.

Очаква се Силвано Пранди официално да обяви групата на България за олимпийската квалификация във Варна през август срещу Бразилия, Египет и Пуерто Рико.

Подобни статии

Top