Силвано Пранди: Трябва да се представим по-добре в Пловдив

Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Николай Николов вече са напълно възстановени и ще играят срещу САЩ, Иран и Сърбия в „Колодрума“

Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди очаква сериозна подкрепа от феновете за турнира от Лигата на нациите в Пловдив от 29 до 30 юни, в който България среща САЩ, Иран и Сърбия.

„За първи път съм в Пловдив, но знам за този прекрасен град от 20 години, тъй като моят бивш играч Венци Симеонов, който е от тук, ми е разказвал много за него. Сега имах възможност с очите си да затвърдя положителната информация, която имах“, каза Пранди.

Той обърна особено внимание на факта, че за пловдивския турнир в състава се включват Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Николай Николов.

„Това са много важни за нас играчи, чието участие е от особено значение и с оглед на олимпийската квалификация, тъй като, в общи линии, това ще бъде съставът, който ще трябва да я изнесе. Някои от младите играчи също се включиха добре и очаквам да се получи добра сплав между тях и опитните състезатели. Искам нашият отбор да повиши нивото си на игра в последния турнир от груповата фаза на Лигата на нациите. За първи път ще имам възможност да се срещна с пловдивската публика, но познавайки българските фенове, съм убеден, че ще ни окажат добра подкрепа“, допълни Пранди.

„Според мен формулата за ВЛН не е правилна и има предпоставки за сериозни проблеми в бъдеще. Нека все пак да видим дали ще се промени нещо за следващата година. Имаме уверение, че това ще стане факт. Бяхме на оперативна среща с компания, която прави календара на НБА. За следващия сезон ще се спести пътуването 700 000 километра всички отбори пътуват средно през целия турнир ВЛН тази година. Оптималният вариант е да започнем с турнир в Китай, да имаме два турнира във Варна и Пловдив и след това Аржентина и Бразилия. Не е нормално това, което става до момента. Още не съм напълно възстановен от дългото пътуване от Бразилия. Чак тази сутрин разбрах, че Пловдив е най-старият жив град в Европа. Залата определено ми допада, още повече, че е Колодрум, защото аз обожовам колоезденето на писта още от малък. За мен това е един допълнителен плюс и много ми допада това нещо“, завърши специалистът.

Подобни статии

Top