Симеон Димитров е „Изгряващата спортна звезда“ на Пловдив

Мони получи наградата на специална церемония, негови подгласници са волейболистката Александра Миланова и футболистът Слави Шопов

Победител в класацията за най-добър и проспериращ млад спортист на Пловдив от колективните спортове за изминалата година стана 14-годишният баскетболист на Академик Бултекс 99 Симеон Димитров, като то се проведе след допитване до спортните журналисти в града и кореспондентите за Пловдив на  националните медии. Симо Димитров спечели първото място в анкетата с 38 точки, с малка разлика (само с 3 точки), но напълно заслужено.

Наградата на Мони връчи депутатът и член на Изпълкома на БФС Зимитър Георгиев.

Второто място с 35 точки остана за младата волейболистка на Марица (Пловдив) Александра Миланова, а третото  с 32 точки – за младия футболист на Ботев (Пловдив) Станислав Шопов, към когото сериозен интерес проявава тима от италианската Серия А – СПАЛ.

18-годишната посрещачка Алекс дебютира за женския тим на Марица (Пловдив) в Шампионската лига, а нападателят Слави Шопов впечатли със силните си изяви и голове за юношеския национален отбор на България и родния си клуб.

Едва 13-годишен Симеон Димитров постави абсолютен рекорд в клубната история на мъжкия тим на Академик Бултекс 99 за най-млад състезател, играл официален мач в мъжкия баскетбол и вкарал кош в официален мач.  Това стана срещу Академик (София) в Правец в среща от 14-ия кръг в Националната баскетболна лига. Въпреки крехката си възраст, 194-сантиметровото крило е включен и през този сезон в първия състав на Академик Бултекс 99.

Симо е възпитаник на треньора Йордан Иванов от школата на клуба, който също ще присъства днес на награждаването.

 Мони цаминава утре за Унгария, където за втора поредна година ще участва в голям международен турнир в град Шопрон от името на Балкан (Ботевград).

Анкетата „Изгряващата спортна звезда“ на Пловдив за 2018-та година е на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net.

Подобни статии

Top