Симеон Райков срещу Акрапович: Доведе си целия квартал в Локо и се държи като тиранин!

Крилото на Локомотив (Пловдив) изригна срещу „Моуриньо“, който го извади от отбора и го прати да тренира за здраве

Крилото на Локомотив (Пловдив) Симеон Райков изрази силното си разочарование от поведението на старши треньора на „смърфовете“ Бруно Акрапович. Атакуващият халф е ненужен към момента на „Лаута“ и дори не получва позволение от наставника да тренира с останалата част от тима. Райков говори пред Sportal.bg за проблемите в отбора, като се надява все пак ситуацията за него да се промени и да може да играе за Локомотив още през този сезон. Крилото е на мнение, че основният проблем при него е, че не носи фамилия, завършваща на -ич и завяи, че Акрапович е довел „целия си квартал“ в Локо, визирайки големия брой футболисти от бившите югославски републики.

– Симеоне, не пътува с отбора за лагера в Турция. Каква е причината?

– Причината е, че старши треньорът ми каза, че не желае да ме има в отбора и няма да разчита на мен. Като го попитах каква е причината – той обясни, че това е негово решение.

– Как си обясняваш това му решение? Смята, че не си достатъчно добър за Локомотив или има някаква друга причина?

– Аз смятам, че имам необходимите качества, но мисля, че до момента откакто Бруно Акрапович е треньор не съм получил шанс да изиграя пет или шест мача подред като титуляр. Има много причини затова, но най-големият проблем е, че не се казвам Райкович.

– Смяташ, че това, че си българин, а не хърватин или босненец е проблем ли? Има ли различно отношение към нашите футболисти и към чужденците в Локомотив?

– Има разбира се и то е много видно.  Няма как да е иначе, след като треньорът си е докарал целия квартал в Локомотив. Към нас е много дребнав, а към чужденците е доста приветлив. Освен това отношението му в съблекалнята понякога е нетърпимо. Постоянно се крещи и се отнася с футболистите като с роби и по-низши същества. Блъска, чупи… При това положение играчите са постоянно с наведена глава и нормално да няма резултати. Трябва да се промени като човек, а не да се държи като тиранин.

– А как си обясняваш тази инвазия на футболисти от бившите югославски републики в отбора? Кой взима решението да бъдат привлечени?

– Не знам кой взима решенията, предполагам, че Моуриньо. Той е най-добрият треньор в света.

– Имаш предвид Акрапович? Такъв прякор ли има?

– Да, понякога така му викат играчите.

– На твоята позиция сега идва хърватин, играл за последно в долните дивизии на страната си. Мислиш ли, че той може да даде повече на отбора от теб?

– Мисля, че ако беше добър футболист, нямаше да е по долните дивизии на Хърватия, но времето ще покаже. Да не стане като някои други, които дойдоха, но не записаха нито един мач и след това си тръгнаха…

– Визираш Дуйе Мрдеша?

– Да

– Каква е причината да бъде привлечен, а след това да бъде освободен без да запише и един мач?

– Не мога да знам, предполагам, че финансова, но не мога да коментирам.

– След като се върна отбора от Турция говори ли с някого от клуба и какъв е твоят статут в момента в тима?

– Говорих отново с треньора, който ми забрани да тренирам с другите момчета. Разговарях и с господин Крушарски и се разбрахме нещо. Той винаги е бил коректен с мен и се разбираме с по две думи, така че не се притеснявам.

– Какво сте се разбрали?

– Предпочтам към момента да не разкривам.

– Не смяташ ли, че е малко крайна мярката да не можеш да тренираш с отбора. Да не е имало някакъв конфликт между теб и някой от тима или треньорския щаб?

– Не, не съм имал конфликт с никого. След първите десет дни от тренировките имах проблем с ахилеса, който отшумя за два-три дни. След като ми мина, ми казаха, че ще тренирам индивидуално. Смятам, че е крайна мярка, но какво мога да направя? Аз съм работник и изпълнявам. Насила не мога да се бутам.

– И какво е бъдещето ти на „Лаута“? Мислиш ли да си тръгваш?

– Не, аз имам договор с клуба. Остава да тренирам самостоятелно и чакам нещата да се променят.

– Локомотив подновява шампионата с тежко гостуване на „Герена“ Какви са шансовете на тима срещу Левски?

– Винаги има шансове. В България всеки може да победи всеки. Пожелавам успех на съотборницте ми. Ако успеят да вкарат първи гол, може и да вземат нещо от Левски.

– Какви са шансовете на Локомотив за Купата на България? Предстои ви тежко гостуване на Етър на четвъртфиналите.

– Иска ми се да видя моя отбор с Купата. Етър не са никак лош отбор, но ние имаме нашите шансове. Дано дотогава отново съм в отбора и да мога да помогна.

– Мислиш ли, че отново ще играеш за Локомотив през този сезон?

– Надявам се да се промени сегашната ситуация. Аз съм готов да дам 120% от себе си за отбора. Вярвам, че отново ще бъда с „черно-бялата“ фланелка още през тази година.

Подобни статии

Top