Симеон Сакскобурготски получи медала „Хунзикер“ за филателия в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Бившият премиер и руският княз Николай Лобанов – Ростовский валидираха пощенска картичка за 140-та годишнина от подписването на Константинополския  мирен договор на  изложбата „Пловдив фила 2019“

Бившият премиер и последен български цар Симеон Сакскобурготски бе отличен с  престижна световна награда за филателия. Той получи медала „Хунзикер”, който Международната асоциация на филателните експерти / AIEP/ дава за значителен принос в изследователската дейност. Г-н Сакскобургготски е почетен председател на Съюза на българските филателисти /СБФ/ от 1938 г., припомни действащият председател на организацията Спас Панчев.

Медалът е произведение на изкуството, защото е проектиран от световноизвестния художник Aрнолдо Помодоро, отбеляза представителят на AIEP, който връчи авторитетния  приз. Награждаването стана по време на визитата  на Симеон Сакскобургготски на Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“, която се провежда  в Международен панаир Пловдив с участието на колекционери от 20 държави.

Бившият министър-председател на България беше зарадван и със специален подарък.

Филателисти от руския град Санкт Петербург му поднесоха огромно копие на първата българска пощенска марка, която е имала стойност 5 сантима и е била отпечатана там. Копието е изработено от марки и с ювелирна прецизност  възпроизвежда всички детайли на оригинала.

1 2 3 4

Подобни статии

Top