Символът на българското оперетно изкуство Александър Мутафчийски ще е Менелай в „Хубавата Елена“

Оперетата на Офенбах ще се играе тази вечер в Летен театър Бунарджика

Тази вечер – 26 юли, от 18:30 часа, пловдивската публика ще се наслади на таланта на  изключителния  Александър Мутафчийски в ролята на Менелай в оперетата „Хубавата Елена“. На сцената на Летен театър „Бунарджика“ харизматичният певец и актьор ще забавлява с комичното си превъплъщение в образа на съпруга на „хубавата“ Елена, която предизвиква Троянската война.

Оперетата „Хубавата Елена“ носи огромна слава на своя създател Жак Офенбах. Композиторът  се вдъхновява от „Илиада“ на Омир, а спектакълът остроумно пародира прийомите на сериозната опера, съдържанието е прозрачно завоалирано с древногръцка фабула и е остра сатира на съвременността.  „Хубавата Елена“ се развива по законите на френската комична опера, която включва в себе си диалога. Освен куплети, присъщи за оперетата, откриваме много разгърнати ансамбли, хорове, арии, големи музикални финали.

Прелестната Илина Михайлова ще изгрее на сцената на театър Бунарждика в ролята на „хубавата“ Елена. Илина е изборът на Хосе Карерас за певица на бенефисните си концерти в София и Атина в края на 2019 година.

Александър Мутафчийски и Илина Михайлова не веднъж са си партнирали като съпруг и съпруга в „Хубавата Елена“. Силният им артистизъм струи във всеки детайл от изпълнението им и носи на публиката несравними емоции и много забавление. Пламен Райков ще влезе в ролята на прелъстителя Парис, а в силата на предсказанията ще ни убеди Велин Михайлов в образа на жреца Калхас.

Постановката на Държавна опера Варна е на доайена на оперетното изкуство проф. Светозар Донев, хореограф е Анна Донева, сценограф – Иван Токаджиев, автор на костюмите е Ана-Мария Токаджиева. Диригент на спектакъла ще бъде пловдивчанина Кръстин Настев.

Билети за „Хубавата Елена“  са налични на касата пред Общината, мрежата на Ивентим и на специално открита каса пред Летен театър Бунаржика.

Подобни статии

Top