Син уби баща си, намериха трупа му във водоем край Сливен - DC news

Син уби баща си, намериха трупа му във водоем край Сливен

За броени часове сливенските криминалисти задържаха убиеца

Син уби баща си и хвърли тялото му във водоем близо до сливенското село Чокоба, в землището на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на МВР. Убийството е станало вчера, уточняват от полицията.

Убиецът с инициали Ю.И. е задържан за срок от 72 часа с прокуроско постановление, повдигнато му е обвинение за убийство на собствения си родител.

Тежкото криминално престъпление бе разкрито за броени часове в резултат на незабавно предприети действия на правоохранителните органи в Сливен. Криминалистите от ОДМВР започват работа по случая след получен сигнал към 13.00 часа на 5 октомври за намерен мъж в безжизнено състояние във водоем близо до сливенското село Чокоба. Към мястото са изпратени полицейски екипи, които при огледа по тялото на мъжа  установяват видими следи от насилие. Изяснена е и самоличността на жертвата – 58 годишен мъж от Сливен.

Незабавно е уведомена Окръжната прокуратура и е започнато разследване. В резултат на бързите действия, около 14.30 часа полицейските служители задържат извършителя в село Крушаре – син на мъртвия, на 25 години, без криминални регистрации.

До момента е установено, че двамата били за риба в местност между селата Крушаре и Чокоба. Между тях възникнал спор, който прераснал в сбиване. Синът започнал да удря баща си с камъни по главата, като го пребил до смърт.

Той е обвинен по чл. 116 т.3 от НК за убийството на родител.

По така повдигнатото обвинение e предвиденото наказание от 15 до 20 години „лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Обстоятелствата, довели до тежкото престъпление, са в процес на изясняване в рамките на образуваното досъдебно производство, което се води под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен. Предстои Окръжна прокуратура да внесе искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Ю.И.

Подробности за действията на полицията и прокуратурата по случая бяха представени на брифинг от комисар Веселин Василев, заместник-директор на ОДМВР-Сливен и говорителя на Окръжна прокуратура – Сливен прокурор Ваня Белева.

Подобни статии

Top