Синът на бившия пловдивски превозвач Ангел Батаклиев отива на съд за подкуп на полицаи - DC news

Синът на бившия пловдивски превозвач Ангел Батаклиев отива на съд за подкуп на полицаи

Бил спипан без книжка и документи на колата, дал на униформените 30 лева подкуп

Синът на бившия общински съветник и бивш мажоритарен собственик на „Градски транспорт“ Ангел Батаклиев – Красимир, сяда на подсъдимата скамейка за подкуп, който предложил на полицай, за да не му състави актове за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Окръжна прокуратура – Пловдив е внесла обвинителен акт спрямо 33-годишния Батаклиев-младши. Той е предаден на съд за това, че на 25.03.2021 г. в  Пловдив е предложил и дал дар – сумата от 30 лева, на полицейски служител от ОД на МВР – Пловдив, за да не му състави актове за установени административни нарушения.

На 25 март 2021 г. в гр. Пловдив, около 19,30 ч., полицейски автопатрул спрял за проверка на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от Красимир Батаклиев. Служителите на МВР установили, че водачът не носел свидетелство за управление на моторно превозно средство и контролен талон, удостоверение за извършен технически преглед и не бил наличен документ, установяващ сключването на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители обяснили на Батаклиев-младши, че за липсата на документите следва да му бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение.

Един от тях влязъл в полицейския автомобил, за да напише актовете, а през това време към колата се приближил нарушителят. Той подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лева, за да не бъде санкциониран.  Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и др. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание.

Подобни статии

Top