Синът на бившия шеф на фармацефтична компания сред арестуваните в Пловдивско

Сградата, в която се е вършила престъпната дейност в Клисура, е бившият завод „Богдан мебел“

Синът на известния карловски бизнесмен Минко Минков – Иван Минков  е арестуван заради двете разбити нарколаборатории в град Клисура и пазарджишкото село Звъничево, съобщи БЛИЦ.  Двете лаборатории са взаимно свързани и явно са били под шапката на 47-годишния Иван Минков. Освен Минков-младши са закопчани и негови авери от Карлово, които са му помагали в престъпната дейност.

Четирима в ареста заради отглеждане на марихуана (СНИМКИ)

В лабораторията в Клисура, която е била супер модерно оборудвана за най-малко 250 000 лв., карловските ченгета са открили само една саксия с канабис. Във всички други стотици саксии марихуаната е била обрана. Имало е много модерни и скъпи кварцови лампи, въздухопроводи за приток на чист въздух и други.

Сградата, в която се е вършила престъпната дейност в Клисура, е бившият завод „Богдан мебел“. След като е спрял да бъде държавен, той е станал собственост на Иван Минков.

Сега предприятието не работи и има само пазачи на портала. Възрастният карловски бизнесмен Минко Минков, който доскоро беше изпълнителен директор на „Софарма“, не е знаел за престъпната дейност на сина си, уточнява БЛИЦ.

Има обявени още лица от групата за издирване. Очакват се още арести.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

3 Коментара

 1. Адът написа:

  Малко му е на тоя. А лабораторията с кока кога? Измамник-наркоман да лежи на нара сега.

  • Тони написа:

   Каква злоба усещам само , Господин Адът . Това е българина-завистлив и злобен, радващ се на хорското нещастие и гледащ все в чуждото канче . Не пожелавайте на хората това , което не искате на вас да ви се случи!

   • Ева написа:

    Това е братът на Петя Стаевска.Тя го подочи кано един от поръчителите за залирането и с киселина

Top