Синът, убил баща си в Неделево, остава зад решетките

Стоил Терзиев поиска „домашен арест“, но съдът не го пожали

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 40-годишният Стоил Терзиев, който преби до смърт баща си Антон заради едно скъсано яке. Бившият боксьор обжалва днес наложената му от окръжния съд постоянна мярка „задържане под стража“ и поиска „домашен арест“, но съдебният състав не се съгласи с доводите на защитата му.

Отцеубиецът от Неделево остава зад решетките

Терзиев бе доведен в съдебната зала с белезници. Адвокатката му настоя съдът да постанови по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест“, тъй като нямало опасност да се укрие. Според защитничката му евентуалната причина за смъртат можели да са медицинските манипулации, извършени в болницата, за да бъде спасен 65-годишният Антон. Освен това адвокатката посочи, че Стоил не е осъзнавал какво върши, тъй като бил в състояне на опиянение след изпития от него алкохол.

Прокурорът от Апелативна прокуратура Пловдив Николай Божилов обаче не се съгласи с тези доводи.

Той изтъкна, че Стоил е нанесъл на баща си жесток побой и, че има връзка между нанесените травми и смъртта на жертвата. Това се доказвало и от показанията на единствения свидетел на побоя – майката на Стоил и съпруга на жертвата Димитрина Терзиева. „Не съм медицинско лице, но жестокият побой е продължил повече от пет минути, като ударите са нанасяни в торса и главата на жертвата“, подчерта обвинителят.

По думите му няма опасност Стоил Терзиев да се укрие, но има голяма опасност да извърши друго престъпление. Като мотив прокурор Божилов посочи шестте присъди, които има Терзиев. Последната от тях е изтърпяна през май 2019 година.

Прокуратурата задържа за 72 часа бившия боксьор, убил баща си в Неделево

Съдът, председателстван от съдия Христо Крачолов, беше категоричен, че бившият боксьор трябва да остане зад решетките. Съдебният състав не се съгласи с доводите на защитата, че медицинските манипулации могат да са причина за смъртта на Антон Терзиев. Експертна справка от Съдебна медицина сочи, че на починалия са нанесени контузии по главата и тялото, има счупване на дясната орбита, контузия на мозъка, довело до повишено налягане в черепната кухина, както и множество други травми. Предстои да бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза, както и допълнителни изследвания, които да докажат каква е причината за смъртта на бащата, допълни съдия Крачолов.

Припомняме, че Терзиев пребил баща си по време на пиянска свада в дома им.

На 16 март двамата пийнали доста, сдърпали се и по време на свадата бащата залитнал към леглото. За да не падне, се хванал за якето на сина си, който озверял, скочил върху Антон с колене и го затиснал, а после започнал да го налага с крака и ръце, включително и по главата. Майката – Димитрина Терзиева, се опитала да ги разтърве, повикала и комшиите, които пък потърсили помощ на спешния телефон 112. Пристигналата по-късно линейка откарала пребития Антон Терзиев в болницата, но той починал два дни по-късно в лечебното заведение.

Жестоко убийство в пловдивското село Неделево

Срещу Стоил Терзиев е повдигнато обвинение за умишлено убийство на родител.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Подобни статии

Top