Синдикат „Образование“ с регионален форум в Пловдив

Ще се обсъжда подобряването на социалния диалог при прилагане на КТД и КТ в системата на образованието

Форум „Образование“ организира днес от 10.00 часа в малката заседателна зала на Дома на културата „Борис Христов“ Синдикат „Образование“ и СРС „Подкрепа“ – Пловдив. На регионалното събитие ще присъстват председателят на СО „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров, председателят на СРС „Подкрепа“ Атанас Кръстев, зам.-председателят на СРС „Подкрепа“ адв. Христо Даскалов, зам.-председателят на СО „Подкрепа“ Георги Шошев, адв. Владимир Стойчев, председателят на РСО „Подкрепа“ Цило Нейчев.

Форумът ще се състои от три панела:

Първият панел – приемна ще се акцентира в приоритетите на синдиката и важни актуални акценти в работата на системата, включващи завършването на учебната година, провеждането на НВО, организацията на новата учебна година, процеса на ваксинирането, приемът в образователни институции, летните лагери на учениците, обещани от правителството и др.

Във вторият панел ще се обсъди координационен механизъм, който да оптимизира работата на институциите за закрила на детето, като в панела ще участва и държавен експерт Ваня Кирилова от ДАЗД.

Третият панел ще бъде насочен към подобряване на социалния диалог при прилагане на КТД и КТ в системата на образованието. Адв Владимир Стойчев ще запознае участниците с най-новите промени в трудовото законодателство и съдебната практика в просветната сфера.

Подобни статии

Top