Синдикат: Ще защитим всички педагози и служители, сметнали, че са в риск

От синдиката апелират към МОН за търпение към страховете на работещите просветни дейци

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ поздравява и адмирира работещите в предучилищната степен в българското образование със започването на редовен учебен процес след специалните мерки за борба с COVID-19. Това заяви в своя позиция до медиите председателят на синдиката д-р Юлиян Петров.

Огромна част от работещите в предучилищния сектор стартират с ясната мисъл за рисковете и трудностите в организацията на учебния процес в името на своето призвание и децата на България, смята той.

Синдикат „Образование“ апелира към МОН, МЗ и прилежащите им институции, да бъдат безкрайно търпеливи и да уважават повишената предпазливост и страховете на работещите просветни дейци и да не преекспонират с тяхното усещане за уязвимост. Синдикатът приема всички препоръки и указания на МОН и МЗ, но ясно пояснява, че този алгоритъм е пожелателен и в много от групите и градините няма как да се случи. Децата не могат да бъдат с предпазни маски или да спазват социална дистанция. В този смисъл Синдикатът заявява, че при работата в тази трудна и деликатна ситуация, отговорностите ще бъдат солидарни – от родителите, от образователната институция, от МОН, от МЗ и от правителството на РБ.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Анонимен написа:

    А как ще защити синдиката тези, които вече са на линия и работят? За 24 май не получихме и стотинка, за тестове дори не се споменава. А синдиката, видите ли, ще защити тези, дето не работят. И това ако синдикат! Че и не ги е срам да се пъчат и да се опитват да си правят ПР!

Top