Синдикатите на МВР започват преговори за увеличение на заплатите в системата

Ако не се стигне до споразумение, униформените излизат на протест на 8 ноември

Синдикатите в МВР започват преговори с ръководството за увеличение на заплатите. Ако не се стигне до споразумение полицаите вероятно ще излязат на национален протест на 8 ноември.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвидените 10% от 1 януари 2021 година. Причините за исканията са, че полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса.

От Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната. Един от тях бе в Пловдив.

Полицаи и пожарникари поискаха достойно заплащане и условия на труд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полицаите са недоволни, че не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30 на сто:

„Колегите и то, според мен доста основателно, се почувстваха пренебрегнати и обидени. Съгласете се, че на фона на тези до 30%, за които става дума във въпросното постановление, едни 10% за нас звучат наистина малко обидно“, коментира пред БНР Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

От своя страна вътрешният министър Христо Терзийски обясни, че е готов на преговори и е поканил протестиращите полицаи на среща днес. Той уточни, че е възможно след срещата със синдикатите в МВР да бъде проведен и Съвет за социално партньорство. Това обаче ще стане факт в следващите дни.

Подобни статии

Top