„Сини“ ветерани и легенди поискаха акциите на Левски

Боби Михайлов, Наско Сираков и Георги Иванов – Гонзо сред авторите на обръщението до Васил Божков и Георги Попов

Бивши футболисти на Левски, сред които ветерани и легенди като Добромир Жечев-Бобата, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов-Войната, Борислав Михайлов, Наско Сираков и други, призоваха мажоритарния собственик Георги Попов и финансовия благодетел Васил Божков да върнат акциите на клуба в техни ръце.

„За левскарите „честната игра и високият морал винаги са били водещите в действията“, доказателство за „преданост към свещената синя фланелка“ и Георги Аспарухов-Гунди“, заявиха легендите от официалната страница на клуба в обръщение, озаглавено „Обречени на вечност“ и със снимката на Гунди.

Както е известно, Попов и Божков джиросаха изненадващо акциите си на премиера Бойко Борисов, въпреки очакванията на „синята“ общност.

„Може да сме с посребрени коси и тела, но и ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни „син“ отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния Левски“, гласи част от посланието на ветераните към двамата бизнесмени.

„Ценители като Вас на красотата и изкуството не може с лека ръка да унищожат такава реликва като Левски и да го захвърлят в неизвестна посока с лекота и съзнание, че това е пагубно за най-голямото спортно богатство на България“, добавят те.

Цялото съобщение на ветераните може да бъде открито на клубния уебсайт. То е подписано от Добромир Жечев-Бобата, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов-Войната, Емил Спасов, Ангел Станков-бате Геле, Владимир Николчев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Емил Велев-Кокала, Петър Петров, Пламен Николов, Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо, Александър Александров-Кривия, Станислав Ангелов-Пелето, Елин Топузаков-Топчо, Димитър Телкийски-Мечо и много други.

Подобни статии

Top