Синини по телцето на задушената с чорап 2-годишна Анка

Синини по телцето на задушената с чорап 2-годишна Анка

Синини и охлузвания са открили съдебните медици

по телцето на малката Анка, задушена от майка си в Стамболийски на 21 юли.

Майка уби 2-годишното си дете в Стамболийски

Днес 18-годишната Гергана Благоева, обжалва наложената ú от Окръжния съд най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Окончателно оставиха зад решетките майката, убила детето си

Изготвената тройна съдебно-медицинска експертиза е показала, че детето – на година и 10 месеца е имало кръвонасядания по гърдите, главата и крайниците. Това разказа в съдебната зала на Апелативния съд в Пловдив прокурор Божидарка Попова от Апелативна прокуратура. Според нея това говорело за умисъл при извършването на престъплението.

Показанията на свидетелите – Йончев, Илиев

и мъжа, с когото Гергана живеела на семейни начала – Янко Симеонов, също доказвали, че майката е убила Анка умишлено и не се е опитвала да го съживи. Свидетелят Йончев видял как майката е изоставила голото телце на дъщеричката си в градинка в селото и наблюдавал действията ú. Другият свидетел – Илиев пък заявил в показанията си, че е чувал как Гергана е твърдяла, че иска да се отърве от момиченцето.

Според прокурор Попова, данните, събрани по делото,

не доказват 2-годишното дете да е имало тежки предишни заболявания на дихателната система, а само, че е настинало. Припомняме, че то се е задушило, след като ромката натикала чорапче в устата му, за да спре да повръща и плаче. А от окръжна прокуратура на първото дело поясниха, че по време на разследването са събрани достатъчно доказателства, че момиченцето е било малтретирано.

Убитото от майка си дете в Стамболийски – малтретирано (СНИМКИ И ВИДЕО)

Преди седмица стана ясно също, че ромката от бойчиновското село Мърчаево, е родила и друго дете, което било на месеца. То обаче било дадено за отглеждане в приемно семейство.

„Тази жена пътува навсякъде в България – Пловдив, София, Стамболийски… Смятам, че има опасност да се укрие, ако остане на свобода“, категорична беше Божидарка Попова.

Според служебния защитник на Гергана – Стоимен Гърбев,

тройната съдебно-медицинска експертиза не отговаря на въпроса дали детето е имало предишни заболявания и затруднено дишане, а само какво е било състоянието му след смъртта. По думите му начинът, по който младата жена се е освободила от дъщеря си говорел, че тя не може да отговаря адекватно за действията си.

Затова Гърбев отново, както и на първата инстанция, настоя да ú бъде направена психолого-психиатрична експертиза и съответно тя да бъде хоспитализирана в психиатрично болнично заведение.

Апелативните съдии обаче не приеха аргументите му и оставиха майката окончателно в ареста.

Подобни статии

Top