Синьо вино, ракия със злато, трюфели и специалитети от Сицилия и Пулия на "Винария" и "Фудтех" (СНИМКИ) - Страница 2 от 2 - DC news

Синьо вино, ракия със злато, трюфели и специалитети от Сицилия и Пулия на „Винария“ и „Фудтех“ (СНИМКИ)

Международната изложба за лозарство и винарство за осми пореден път се провежда заедно с Международното земеделско изложение АГРА и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии  ФУДТЕХ. В трите изложби тази година са представени над 600 компании от 25 държави.

На ФУДТЕХ изложителите показват всякакви храни и напитки – от мед, през различни видове ликьори и спиртни напитки, до различни видове колбаси, меса, сланини, здравословни храни, трюфели и др. И тази година атракция е секторът „Вкусовете на Италия“, където италиански изложители показват изискани специалитети от слънчева Сицилия и Пулия.

Мегаизложението бе открито от министъра на земеделието Явор Гечев,

който преряза лентата пред палата 6 на Панаира, а Пловдивският митрополит Николай благослови събитието.

Участие в събитието взеха още служебните министри на  туризма Илин Тодоров и на здравеопазването Асен Меджидиев.

Осмото издание на мегаизложението, което обединява международните специализирани изложби АГРА, „Винария“ и „Фудтех“ бележи ръст на участници и нови сегменти на отраслите и е най-мащабното от 2010 година насам, съобщи Иван Соколов, главен директор на Международен панаир – Пловдив по повод откриването на изложението. По думите му са представени производители и дистрибутори от над 170 сектора и са организирани 30 събития. Изложението ще продължи до 25 февруари. Участие ще вземат над 600 изложители от над 25 държави, които ще представят всички направления и сектори на земеделието – наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги и други.

1 2

Подобни статии

Top