СК "Хамон" се завърна с 5 медала от международно първенство по карате - DC news

СК „Хамон“ се завърна с 5 медала от международно първенство по карате

Най-успешното класиране за клуба направи Красимир Шингалов

Каратистите от Асеновград премериха сили с 200 състезатели от шест държави на международния турнир „Черно море“ в Бургас. Петима от тях се качиха на почетната стълбичка, след като показаха сила, достойнство и чест в своите срещи.

Дебютантът при мъжете до 75 кг. Димитър Терзиев изигра няколко тежки битки и успя да се пребори за бронзов медал на полуфинала в своята категория.

Завърналият се в клуба след тригодишно прекъсване Иван Чобанов спечели всичките си срещи с вазари и ипон (точка и нокаут), но на полуфинала отстъпи пред по-тежкия си съперник и шампион в категорията Идан Израев от Израел.

Останалите ни каратисти, които се качиха на почетната стълбичка, бяха Еркин Фейзула и Денис Алимолла. Те показаха много хъс и борбеност по пътя към своите медали и успяха да се преборят за бронза в категорията си.

Най-успешното класиране за клуба направи Красимир Шингалов. Това бе неговото второ състезание и след като надви всичките си противници, стигна до финалната среща. Краси спечели второто място в категорията си и донесе сребърна купа за Асеновград.

Да играеш срещу съперници от школи като тези на  Казахстан и Израел е, меко казано, голямо предизвикателство. Българските състезатели показаха едно много високо ниво в двубоите също. Затова съм доволен от представянето на нашите бойци и резултатите ни. Това каза Сенсей Илхан Наимов за представяне на състезателите му в международния турнир в Бургас.

Подобни статии

Top