Скандал! Изгониха Анте Аралица от Локо заради псувня по Крушарски!

Това се случило при смяната на хърватския нападател при равенството 2:2 срещу Монтана

Локомотив (Пловдив) се раздели с Анте Аралица, съобщиха от ръководството на клуба. „Черно-белите“ са разтрогнали договора с хърватския нападател и той си е заминал. Причината за това решение на шефовете е обидна реплика от страна на футболиста по време на мача с Монтана.

Анте Аралица пристигна в Локомотив (Пловдив) през 2018 година. С отбора спечели две купи на България, изигра 61 мача и отбеляза 12 гола. Най-сериозния си отпечатък той остави след асистенцията към Ален Ожболт във финала за Купата на България срещу градския съперник Ботев.

„Аралица си тръгна свободно. Позволи си една реплика при смяната на мача с Монтана, която е обида, както за хората, към които бе отправена, така и за клуба, а и млад човек няма право да се държи по този начин на обществени места. Срещи и раздели ще има винаги. Драма няма.

Днес съм го посветил на металурзите и техния празник“, заяви президентът на клуба Христо Крушарски пред „Марица“.

Блиц разкрива и още подробности около скандала.

Звучна балканска псувня e станала причина за един от най-големите скандали в българския футбол и изгонването на Анте Аралица от Локомотив (Пловдив). Още по-скандалното е, че хърватският нападател е напсувал самия собственик на клуба Христо Крушарски.

При смяната Крушарски подвикнал от ложите нещо по адрес на Анте. И тъй като всичко се чува, Аралица не оставил устата си затворена, а напсувал гнусно началника си. „Беше си мазна псувня. От ония сръбските, знаете ги, макар че Анте е хърватин. Всичко се чу, защото нямаше публика“, признаха свидетели на екшъна.

Ушите на Крушарски никак не останали погалени от каруцарската ругатня. Напротив – настръхнали зловещо. Веднага след мача той отишъл при треньора Бруно Акрапович и му казал: „Тоя Анте ли е, Манте ли е, беше дотука. Гоня го! И без това договорът му изтича през декември. Да се маха още сега! Ще ме псува мене, дето му слагам хляба в устата?! Това не е за прощаване…“.

Наставникът и помощниците му първоначално си помислили, че шефът им е афектиран и че утре ще му мине. Да, ама на Крушарски хич не му минало. На другата сутрин той обявил отново решението си.

„Каквото съм му плащал до момента, това беше. Махайте го веднага и на секундата. Да не съм го видял повече на тренировките, камо ли в игра“, повече от категоричен бил „черно-белият“ началник.

 

Подобни статии

Top