Скандал между клиенти и охранители във Велинградска дискотека

Разправията станала в петък срещу събота, строшена е маса, разбито е витринно стъкло

В РУ – Велинград е образувана преписка за инцидент между клиенти и охранители в местна дискотека, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

През нощта на петък срещу събота в полицейското управление постъпил сигнал за възникнал инцидент. Според първоначалните данни участници в конфликта били няколко млади мъже от компания в заведението и охранителите на обекта.

На мястото са изпратени дежурни екипи на районното управление, които предприели действия за изясняване на фактическата обстановка. Снети са подробни писмени обяснения както от клиентите на дискотеката, така и от охранителите на смяна. Иззети са видеозаписи от охранителните камери в сградата на заведението и извън нея.

Според „Марица“ син на полицай е сътворил скандала в дискотеката. На 30 срещу 31 юли след полунощ около 00.30 ч. Георги С. в компанията на две момчета влизат в клуб „Дъ Плейс“ в курортния град , където празнуват рожден ден. Създават риск за посетителите, като размахват стол в заведението. Помолени са да напуснат и са изведени от клуба.

След около час се връщат и след уговорка с управителя, че няма да създават проблеми, са допуснати отново вътре. Около 4.30-5.00 часа обаче се скарват с друга компания, чупят маса и са изведени от заведението. Пред дискотеката трошат витринно стъкло, нападат охранител на дискотеката, като правят всичко възможно да го порежат със парче стъкло и го удрят в лицето. След нападението охранителя е с комоцио.

Подаден е сигнал на тел.112, при което охранителите са отведени в РУ-Велинград за обяснения както и компанията на Георги С., но без него. След като подават нужните сведения, гардовете се връщат в дискотеката.

Около 7.00 ч. компанията на Георги се връща отново пред дискотеката и, държейки паве, правят опит да влязат и да се саморазправят. Отново е извикан полицейски патрул и Георги и компанията му са отведени в Районното.

Там, в присъствието на баща си Александър, той пише сведения. По време на скандала има обиди и заплахи към охранителите, като Георги парадира, че баща му е полицай във „Вътрешна сигурност“ – Пазарджик.

Друг служител от „Вътрешна сигурност“ привиква полицаи от местното РУ, които му докладват за проверките и какви записи има на камерите от заведението, пише още „Марица“

По случая няма задържан.

От ОДМВР-Пазарджик уточниха, че за станалото е образувана преписка, като за нея е уведомен и дежурен прокурор от териториално отделение – Велинград при Районна прокуратура – Пазарджик.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top