Скандал в Ботев! Сдружението съди Самуилов!

Борис Гиздаков не е включен в Съвета на директорите, Самуилов призова сдружението да извади 3,5 млн. и да управлява клуба

В Ботев (Пловдив) назрява пореден скандал. Този път 35 фенове са на път да изгонят мажоритарния собственик на клуба Георги Самуилов. Това са съобщили пред Блиц представители на агитката.

Сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, съди ПФК Ботев АД. Поредният скандал идва, след като представител на собственика Георги Самуилов не е гласувал в Съвета на директорите на клуба да бъде приет човек от Сдружението. Става въпрос за известния в Пловдив оценител на недвижими имоти Борис Гиздаков, за когото са гласували 35 човека. В съвета обаче остава Васил Наумов, който също е представител на сдружението и феновете.

Въпросното заседание се е провело на 10 януари, когато Самуилов не присъства на него и е изпратил свой пълномощник в лицето на адвокат. Според хора от Сдружението този човек не е изпълнил записаното в устава. А именно – в Съвета на директорите да членува и представител на Сдружението. Точно поради тази причина се стига и до съдебен иск срещу ПФК Ботев. Но всъщност има техен представител и той е Васил Наумов.

Заради делото вписването на нови членове в борда е стопирано, докато магистратите се произнесат. По-лошото е, че при жълто-черните отново има раздор, също както съществува недоверие между ръководството на клуба и привържениците. Феновете вече се притесняват, че поредният скандал ще изгони Георги Самуилов от клуба. На няколко пъти те му искаха оставката и да се маха от клуба през миналата година.

В момента Сдружение БФК Ботев държи едва 1% от акциите на Ботев (Пловдив), мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов е с 60 процента, а другите 39 процента са притежание на компанията ТЦ-ИМЕ. В Съвета на директорите влизат Георги Самуилов-председател, Иван Йотков, Димитър Радев, Петко Ангелов, Ангел Палийски и Васил Наумов.

„Всичко, което сте написали, е вярно! Мога да си тръгна още утре, ако Гиздаков продължава да настоява да влиза в управителното тяло на Ботев. Няма как да се съглася с подобно нещо. Нека, ако въпросното лице и феновете успеят да осигурят 3 500 000 лева, да поемат ръководството на клуба. В противен случай да седнат на задните си части и да не се занимават с неща, от които не разбират“, отсече Георги Самуилов пред Блиц.

Благодетелят на Ботев се възмути от опитите на малка група фенове да подкопаят усилията му да възкреси един от най-обичаните клубове в България.

Подобни статии

Top