Скандал в редиците на БСП: Изключиха зам.-кмета на Сопот

Скандал се завихри в редиците на БСП – Сопот.

Червените в подбалканското градче потвърдиха решението на Контролната комисия от 2 април 2018 година за прекратяване на членството на зам.-кмета Николай Новаков в партията. Те остро осъдиха действията му, окачествявайки ги като уронващи престижа на общината и левицата.

„По време на провелото се снощи заседание членовете на общинския съвет на БСП декларираха подкрепа за водената от председателя на структурата Станислав Стоенчев политика и изказаха своето недоволство от клеветническата кампания, водена от Новаков през някои медии. Поведението му бе окачествено като „срамно и недостойно”, „неприемливо за административната длъжност, която заема” и „подронващо авторитета и на местната власт”, съобщават от Областната структура на социалистите в специално прессъобщение.

След обсъждането на създалата се ситуация в общината социалистите са свалили политическото си доверие от изпълняващия длъжността зам.-кмет на община Сопот.

Другата седмица ръководството на местната сруктура ще проведе среща и с кмета на общината Деян Дойнов, в което да бъде обсъдено финансовото състояние на Община Сопот, уточняват още от пресцентъра на БСП.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top