Скандалът с Петев се разраства, издирва го кипърската полиция

Българският треньор има записи как играчи и шефове на Омония уговарят мачове, клубът го изгони

Кипърският Омония официално прекрати договора на Ивайло Петев. В съобщение на официалния си сайт клубът посочва като причина интервю на българина, в което той обвинява ръководителите в съпричастност с отстранените от него заради съмнения за черно тото играчи.

От Омония нарекоха твърденията на Петев „клеветнически“ и обявиха, че ще заведат дело срещу него. Скандалът около българския треньор се разрастна още повече, след като в него се намеси и кипърската полиция. Причината за това е, че обвинените от българина в симулативна игра Рафа Лопеш, Алекс Соареш и Маргаса са подали жалба за клевета до органите на реда. Според информация на кипърската телевизия ANT1, позоваваща се на свои източници от полицията, българинът е бил издирван, но до края на вчерашния ден не се беше явил в полицията, за да даде обяснение за думите си.

Това обаче се разминава с информациите, че вчера Петев е имал среща с ръководството на клуба, на която е предоставил запис, уличаващ въпросните футболисти в симулативна игра. От своя страна, радио „Астра 92,8″ казва, че Лопеш, Соареш и Маргаса са поискали юридическа защита от Синдиката на играчите в Кипър и са готови да съдействат на органите на реда. Скандалът може да се разрасне още, тъй като предоставените от Петев записи уличават още играчи на Омония.

Снимка: acomonia.com

Подобни статии

Top