Скандален екстрасенс отново на подсъдимата скамейка

Пловдивският районен съд отново ще гледа делото срещу скандалния екстрасенс Д.В. То бе отложено на 10 март, тъй като пострадалата Д. Н. не знаела, че може да бъде конституирана като граждански ищец и да предяви иск за обезщетение за нанесени неморални щети.

Предишният път Д.Н. не се появи в заседателната зала, въпреки че бе в сградата на съда. Прокурорът по делото тогава настоя то да се гледа при закрити врати, тъй като момичето не искало да бъде снимано, а и по време на съдебното следствие можело да бъдат изнесени интимни подробности от живота на потърпевшата.

Припомняме, че  Д. В., бе обвинен, че е блудствал с момичето, която преди това заплашил. Той бе задържан на 2 октомври, миналата година, за блудство с три момичета чрез употреба на сила и заплахи и причиняване на травми по ушите на младите жени.

Д.В. пуснал обяви в интернет за набиране на момичета за офис асистентки, операторки на мобилни телефони и за реклама. Три момичета, на възраст между 18 и 20 години, се отзовали на обявите и отишли в апартамент на ул. „Петко Д. Петков“, където бил „офиса“ на екстрасенса. При срещата с тях той им казвал, че ще работят на компютър като негови офис асистентки и им обещал заплати от 300 лева седмично.

След като се съгласили, Велков им разказал, че е екстрасенс и има свръхестествени способности. Той обяснил, че ще демонстрира възможностите си и започнал да масажира ушите на две от момичетата. Третото момиче опипвал, докато премахвал „отрицателна енергия“. На следващия ден една от потърпевшите подала сигнал в полицията.

Делото трябваше да бъде гледано по бързата процедура още през октомври, но тогава бе върнато на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. Днес то започна отначало, но част от обвинението срещу Д.В. е отпаднало и той няма да отговаря за нанесени леки телесни повреди по хулигански подбуди, тъй като тази част от обвинението е отпаднала.

Скандално известният екстрасенс е осъждан многократно за подобни престъпления.  През юни 2006 г. той получи година и шест месеца затвор от плевенския съд по обвинение в блудство, принудително задържане и нанасяне на средна телесна повреда.

В момента Д.В. е в затвора в Пловдив, тъй като е осъден от Специализирания съд по друго дело за принуда.

Подобни статии

Top