Скандали в лагера на Славия преди баража с Ботев

Ивайло Димитров и Калоян Кръстев искат да бягат заради Чунчуков и чичо му Георги Петков, Венци Стефанов съзря заговор срещу „белите“ на лоши хора

Двама от нападателите на Славия не изключват възможността да напуснат клуба за новия сезон и дори техни близки са влезли в контакт с други родни отбори, за да ги предложат. Става въпрос за Ивайло Димитров и Калоян Кръстев. Те са недоволни, че твърде често през сезона за пренебрегвани за сметка на племенника на действащата легенда Георги Петков – Цветелин Чунчуков, пише „Меридиан мач“.

Вратарят е със статут на втори човек след Венци Стефанов в клуба. Косъма се отчете с изключително важни голове при победите срещу Левски на „Герена“, но и в последния мач със „сините“ той влезе от пейката, а титуляр бе Чунчуков. Добрите резултати и евентуалното класиране за Лига Европа обаче могат да сплотят колектива при „белите“, за които дълбочината в състава ще е ключова за преследване на още подобри резултати. Не е изключено след баража с Ботев да се организира разговор с ръководството, на който напрежението да бъде потушено.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов посочи, че треньорът Златомир Загорчич се ползва с пълното доверие на ръководството, футболистите и феновете.

Венци Стефанов: На „канарчетата“ аз им дадох купата да я прекопират!

„Има хора, които не обичат Славия. Има хора, които не обичат и Загорчич. Не го харесват, защото той не се подава на влияние. Целта е да се внесе напрежение при нас преди баража с Ботев (Пловдив). Това обаче няма как да стане, тъй като ние сме клуб, съставен само от българи. Много сме задружни и си помагаме. Загорчич се ползва с пълно доверие от страна на ръководството, футболистите и феновете. Той е треньор, на когото никой не може да му влияе. Не може да му се казва кой да играе. Ако не харесва някой футболист, не го пуска. Каквито и решения Загорчич да взима, винаги се оказват правилни. Резултатите говорят красноречиво. Радвам се, че разполагам с треньор като Загорчич“, заяви Стефанов пред „Гонг“.

„Ивайло Димитров е супер пич. Той е много добър футболист, на когото Славия разчита. Той винаги внася спокойствие в съблекалнята. Може би някои клубове ги е яд, че избра Славия, а не тях. Бъдещето е пред Калоян Кръстев. Това момче има качества и трябва много да работи, за да спечели доверието на Загорчич“, допълни президентът на Славия.

„Георги Петков покровителствал племенника си Чунчуков? Ще ви кажа, че Петков никога не се е бъркал в работата на треньора. Напротив – той е най-критичен към Чунчуков. Георги единствено помага на Радостин Станев в подготовката на вратарите. Помага с опита си и на младите момчета, за да може да израснат. Петков е много уважаван в средите на Славия и е истинско богатство, че е в клуба.

Като привлечем Митко Рангелов и той ли ще бъде любимец на Георги Петков или Венци Стефанов? Не! Добрите футболисти са любимци на всички слависти. Те са като щъркелите – като направят гнездо, винаги се връщат. Щастлив съм, че Славия разполага с такъв треньор и футболисти. Добре сме, не се радвайте!“

Подобни статии

Top