Скандално известен екстрасенс пак на подсъдимата скамейка

Пловдивският районен съд ще разгледа днес делото срещу скандално известен естрасенс. Д.В., е обвинен, че е блудствал с 14-годишната Деница Ч., като преди това употребил сила и заплахи.

Припомняме, че екстрасенсът бе задържан на 2 октомври, миналата година, за блудствени действия спрямо две момичета чрез употреба на сила и заплахи и причиняване на леки телесни повреди на младите жени. Велков пуснал обяви в интернет за набиране на момичета за офис асистентки, операторки на мобилни телефони и за реклама. На 2 октомври три момичета, на възраст между 14 и 20 години, се отзовали на пуснатите обяви и отишли в апартамент на ул. „Петко Д. Петков“, предварително нает от екстрасенса. При срещата с тях той им казвал, че трябва да работят на компютър като негови офис асистентки и им обещал заплащане в размер на 300 лева седмично.

След като се съгласили, Д.В. им казал, че е екстрасенс и има свръхестествени способности. Той обяснил, че ще демонстрира възможностите си и започнал да масажира ушите на две от момичетата. Третото момиче опипвал, докато премахвал „отрицателна енергия“.

На следващия ден една от потърпевшите подала сигнал в полицията. Д.В. е осъждан многократно за подобни престъпления.

Делото трябваше да бъде гледано по бързата процедура още през октомври, но тогава бе върнато на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. Сега то започва отначало и днес ще бъде първото му заседание. Велков няма да отговаря за нанесени леки телесни повреди по хулигански подбуди, тъй като тази част от обвинението е отпаднала, уточни прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура – Пловдив. По делото са призовани са 5 свидетели и 3 вещи лица.

През юни 2006 г. скандално известният екстрасенс бе осъден на година и шест месеца затвор от плевенския съд по обвинение в блудство, принудително задържане и нанасяне на средна телесна повреда. В момента Деси е в затвора в Пловдив, тъй като е осъден от Специализирания съд по друго дело за принуда.

Подобни статии

Top