Скандално! Помрачиха участието на България в ATP Cup!

Фейсбук страница обвини с разкрития Българската федерация, тенисистите разочаровани от скандала, ето какво казаха Мико и Тодор Енев

Патриотичната фейсбук страница „Българолюбие“ направи разкрития, които помрачиха отборния дух и доброто представяне на България на новия отборен турнир ATP Cup. В него се твърди, че Българската федерация по тенис не е отпуснала нито лев за участието на нашите, като това е принудило пърната ни ракета Григор Димитров лично да го финансира.

Гришо е бил играещ капитан, защото федерацията отказала да определи роден специалист, на когото също да плати, за да води отбора. Освен това той се нагърбил да играе и на сингъл, и на двойки, а наставления на нашите давал личният му треньор Кристиан Гро, пише страницата, като за финал отправя огромните си благодарности към Григор Димитров.

„Хора! Преди ден написахме с главни букви името си в историята на българския тенис и спорт! Завършихме на 9-то място на Световното първенство, като само малшанса ни лиши да излезем от групата, въпреки че завършихме с 2 победи от 3 мача!

През тези 14 дни цяла България беше обединена! Такава, каквато винаги съм искал да бъде! Хората не спяха, плакаха и изживяваха успеха като техен личен! Защо искате да ни отнемете всичко това?? Не само на нас, но на всички Българи!! Бъдете горди от това, което направихме! Това беше за всички вас“, написа един от героите на България в ATP Cup.

Мико постигна две ценни победи на сингъл. Първата бе над Александър Нозбинов в спечеления мач срещу при победата ни над Молдова, а след това единствената над Стив Дарси при загубата ни от Белгия. Пловдивчанинът бе част от великия отборен дух, който се създаде в тима на България.

„Изключително съм потресен от писанията в социалните мрежи. Абсолютно няма никаква истина, че БФТенис е отказала помощ или покана за участие на ATP Cup. Явно някои хора целят да изместят фокуса. За мен е по-правилно всички да се концентрираме върху това как да развиваме тениса и как да помагаме на всички подрастващи, както сме се грижили винаги. Оказаха всякаква помощ на момчетата от отбора“, заяви друг пловдивчанин – камитанът ни за Купа „Дейвис“ Тодор Енев пред „Дарик радио“.

„Момчетата отидоха във форма в Сидни. Те се подготвяха на националния тенис център. Ние сме ги подкрепили. Не е имало никаква молба към нас някой от федерацията да пътува до Австралия. Тези твърдения са абсолютно безсмислени.

Искам да поздравя целия отбор за отличното представяне в Сидни. Ние завършихме номер 9 в света. Нека се фокусираме върху този успех, вместо да обвиняваме този или онзи играч. Всички дадоха всичко от себе си. Аз като бивш състезател знам каква отговорност е при 1:1 или при 0:1. Не трябва да се нахвърляме върху топ състезателите ни“, допълни Енев.

Шефът на БФтенис Стефан Цветков определи публикацията като „фалшива новина“. Ето и официалната позиция на федерацията.

Подобни статии

Top