Скандално! Вкараха Своге вместо Марица във Втора лига!

Мотивите им са абсурдни, явно са били изненадани, че приехме поканата им, очаквайте интересни неща другата седмица, заяви собственикът на пловдивчани Христо Христов навръх рождения си ден

Скандално порязаха ПФК Марица 1921 Пловдив и вкараха Спортист (Своге) във Втора лига на днешното заседание на Изпълкома на БФС.

Обяснението от страна на вицепрезидента на федерацията Емил Костадинов бе, че пловдивчани  трябва да си оправят стадиона.

Нова коренно противоречи на официалната покана, отправена от БФС към „жълто-сините“, която бе приета от ръководството им, като клубът дори официално обяви, че се завръща в професионалния футбол.

Мажоритарният собственик на Марица Христо Христов обяснимо бе много ядосан от решението на БФС, което грубо ощети родния клуб на Христо Стоичков.

„Някой май беше изял агнето, преди да ни предложат да влезем във Втора лига. Вероятно са очаквали да се откажем и затова ни дадоха ултиматум 24 часа да дадем отговор. Представям си колко неприятно са били изненадани, когато дадохме положителен отговор, че сме готови да играем във Втора лига.

Мотивите на БФС в полза на Своге са абсурдни. Доколкото знам, те не разполагат с необходимия брой отбори в школата.

В наредбата има изискване за заявения стадион, на който ще се играят мачове, а не за клубния стадион. Предишния път като бяхме във Втора лига, ние играхме на стадиона на Ботев в Коматево.

Не сме се натискали за Втора лига, те ни поканиха. Очевидно са мислили, че ще се откажем, и ги изненадахме със съгласието си. Очаквайте интересни новини през следващата седмица“, заяви пред „Марица“ Христо Христов, който пръв обяви кандидатурата си за президент на БФС.

Ето и първото официално становище на ПФК Марица 1921 Пловдив:

„Тази вечер ръководството и представителния тим на “жълто-сините” се събраха на стадион “Марица”. Всички в клуба са крайно разочаровани от взетото днес решение на изпълкома на БФС. То е взето против всякакви етични норми, в нарушение на феърплея и при пълна липса на спортен морал. По никакъв начин не кореспондира с ценностите на футбола и е лош пример към всички, които искат този вид спорт да се развива при нормални условия в страната ни.

През следващата седмица ръководството на “Марица” ще организира пресконференция по тази и други теми.

Представителния тим на Марица ще стартира предсезонната си подготовка по план – в понеделник от 09:30 часа“.

Подобни статии

Top