Скандалното решение на служебното правителство ще фалира ВМЗ и “Авионамс” - DC news

Скандалното решение на служебното правителство ще фалира ВМЗ и “Авионамс”

Двете предприятия от Военнопромишления комплекс са стратегически

„ВМЗ-Сопот и авиоремонтният завод“Авионамс” са стратегически не само за сигурността на българските предприятия, но и определящи и даващи работа на десетки хиляди семейства в Пловдивския регион.“ – Това каза народният представител от ГЕРБ Дани Каназирева по време на специална пресконференция в кулоарите на Народното събрание. По думите й до сега те са били освободени от плащане на дивидент, а с тези пари са плащани заплатите на работещите там. По този начин е гарантирана финансовата стабилност на ВМЗ-Сопот и “Авионамс”.

„В момента, със скандалното решение за изплащането на дивидент от Държавната консолидационна компания, който дивидент трябва да се вземе от ВМЗ Сопот и “Авионамс”, реално двете предприятия са застрашени от фалит“, коментира Каназирева и уточни, че това е недопустимо.

„Призоваваме премиера да ревизира и да отмени това решение“, каза още Дани Каназирева.

Тя допълни, че министърът подвежда работниците във ВМЗ Сопот, като им се внушава, че ако минат директно под шапката на Министерство на икономиката, това ще е по-добре и ще се обезпечи работния процес на предприятието. Каназирева подчерта, че това не е вярно. По думите й именно това, че до този момент не се е преразпределял дивидент, със спестени на дружеството (на ВМЗ-Сопот) 84 милиона, които са реинвестирани в неговата работа, е подсигурена дейността му в моментите, в които няма достатъчно поръчки.

Дани Каназирева бе категорична, че това решение е изключително важно за целия Пловдивски регион и с него са свързани съдбите на хиляди хора.

Подобни статии

Top