Скаутски игри в града показва фестивалът „Здравей Армения“

Джаз-концерт в зала „Съединение“  тази вечер

Международният фестивал „Здравей Армения“ се провежда за втора поредна година в Пловдив. Целта е да покаже на обществеността труда, който полагат членовете на арменските общности в България, Гърция и Румъния.

Тази година за участие във фестивала са поканени много повече артисти, в сравнение с миналата. Идеята е Пловдив да се превърне в своеобразен център на арменската художествена самодейност на Балканите, твърдят организаторите от фондация „Аракс”.

В рамките на фестивала днес ще се състои джаз-концерт в нетипична среда – зала „Съединение” в Регионалния исторически музей – Пловдив, посветен на 100-годишнината на независима Република Армения. Той ще бъде днес и ще започне от 18.00 ч.

За първи път под тепетата ще се проведат и скаутски игри в градска среда.

Арменските скаути от Пловдив ще покажат на пловдивчани и гости на града как се забавляват, опазвайки природата и как се учат, докато играят.

Тази година на едно място ще бъдат събрани и много голяма част от издадените в България книги, свързани с арменците или на арменски автори.

От миналата седмица пък, на площад „Централен“ в Пловдив е експонирана изложба на фотографии, възстановки на традиционни арменски носии. Те са изработени от Джулия Мултлу, дизайнерка с арменски корени, която живее и работи в Турция и е наградена с множество отличия в Армения и по света.

Подобни статии

Top