Скитник е запалил бараката до къща „Златю Бояджиев“ в Стария град (СНИМКИ)

Дървеният навес изгоря в ранните часове на четвъртък

Скитник бе задържан за пожара в Стария град, при който изгоря барака до къщата-музей „Златю Бояджиев“, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. Както DCnews.bg вече съобщи, пожарът пламнал малко след 3:30 ч. вчера. На място са изпратени 3 пожарни коли, които са изгасили огъня и са спасили къщата-музей,  събрала най-известните и красиви картини на Златю Бояджиев.

Изгоря покривът на барака до къща „Златю Бояджиев“ в Стария град

За броени часове е задържан извършителят на палежа на навеса, който, по данни на полицията бил към «Конюшните на Царя». Служителите на реда, които добре познават контингента, водещ скитнически начин на живот и лица, които пребивават в изоставени или оставени без надзор места, влезли в дирите на извършителя – 68-годишен, стар познайник на полицията. След задържането му мъжът признал, че е събрал съчки и хартия, които запалил, за да се стопли, но оставеният без надзор огън бързо обхванал дървената конструкция.

Със стартирането на зимния сезон екип на Четвърто районно управление ежедневно извършва обход в района на Стария град, като следи за места и сгради, които биха могли да послужат за подслон на лица, водещи скитнически начин на живот и при установяване на такива места незабавно сигнализира собствениците на обектите или общината с цел предотвратяване на подобен род инциденти, допълват от полицията.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top