Скитници са тримата загинали при пожара в Психодиспансера, обгазени са трима

Обгазени са дежурният фелдшер и двама пациенти

Тримата загинали при пожара в Центъра за психично здраве са скитници, заведени там от органите на полицията. Това съобщи днес на нарочна пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Трима загинаха при огнен ад в Психодиспансера

Двама от тях са на 58 години, а третият – на 52. И тримата са били настанени в психодиспансера с шизофрения, проявявали са признаци на агресия.

„Със сигурност единият е скитник, а лекарите не могат да направят контакт  с близките му. За останалите не е ясно, но по-скоро са свободно скитащи хора, които са болни“, посочи Попов.

По думите му в отделението, където те са лежали, се лекуват макар и на свободен режим, страдащи от параноидна шизофрения, с агресивно поведение. „Това са лежащо болни на свободен режим, те не са приковани с медицински средства към леглата си и могат да ходят из коридора, както и да влизат от една стая в друга“, добави Румен Попов.

Той съобщи, че при пожара е пострадал и дежурният снощи фелдшер. Той е силно обгазен и се намира в УМБАЛ „Св. Георги“.

От разпитите на дежурния лекар и санитар е станало ясно, че пожарът е лумнал около или малко след полунощ точно в тази стая, в която са намерени загиналите пациенти.  Дежурният лекар е забелязал дим. Тъй като достъпът  до тези стаи е ограничен, дежурният фелдшер е направил опит да потуши пожара и е бил обгазен. При пристигането на пожарникарите смъртта на тримата болни е била настъпила отдавна.

Фелдшерът е направил всичко възможно да влезе и да изведе останалите около 20-на пациенти в сградата навън. Сред тях също има двама обгазени.

1 2

Подобни статии

Top