Скоростно: 6 месеца затвор за шофьор, качил се на колата си без книжка

Водачът никога не е притежавал шофьорска книжка, но е осъждан три пъти досега за същото престъпление

6 месеца затвор при първоначален общ режим присъди състав на Пловдивския районен съд за 46-годишен шофьор, спипан да кара колата си без книжка преди два дни. Това съобщиха от Районната прокуратура под тепетата.

Водачът е бил осъден по бързо производство за това, че на 16 февруари 2022 г. в Пловдив е шофирал лек автомобил, марка „Мицубиши“, без свидетелство за управление, като това се е случило в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. Мъжът е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Обвиняемият е признал вината си. По споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив, на шофьора е наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 250 лева.

От прокуратурата припомниха, че на 16 февруари в Пловдив, на ул. „Герлово“ в кв. „Изгрев“, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Мицубиши“, управляван от 46-годишния водач. Установено е, че той шофирал колата, без никога да е притежавал свидетелство за управление. За такова деяние мъжът е бил осъждан три пъти досега.

Определението на съда е окончателно.

Подобни статии

Top