Скулпторът проф. Стефан Лютаков и фотографът Николай Минчев показват в Пловдив своите „Успоредни светове“

Изложбата събира двама творци, свързани с дългогодишно приятелство

В Малка базилика пловдивската публика ще има възможност да се слее с артистичните виждания на проф. Стефан Лютаков – скулптура и Николай Минчев – фотография, в техните „Успоредни светове“. Събитието е тази вечер от 18:00 часа.

Изложбата събира двама творци, свързани с дългогодишно приятелство, творческо сътрудничество и духовна близост. Специфичното пространство на съвременно експонираната, социализирана Малка базилика в Пловдив разкрива по-дълбоките и същностни страни на тяхното изкуство, което се вдъхновява от духа на Филипопол и пластовете на времето.

Изложбата представя два съвременни творчески свята

– различни и много близки, общуващи в  пространството на раннохристиянския храм като в едно пространство на техни духовни извори, първообрази и вдъхновение.

В подбора на своите работи Стефан Лютаков подхожда „археологически” като разравя пластовете на своето ателие. Авторът представя цикъл от свои скулптури от чугун и черен метал, в който включва първите си отдавна създадени творби в този дух, както и най-новите реализирани в последните месеци.

1 2

Подобни статии

Top