Слагат цветни камери в ромската махала на Асеновград

Шест цветни камери

в ромската махала на Асеновград и четири кръстовища ще бъдат монтирани като част от дейностите по доизграждане на системата за видеонаблюдение в града.

За целта вече е обявена обществена поръчка за близо 40 хиляди лева. Две от съоръженията ще бъдат поставени в новата полицейска приемна на улица „Кокиче” в ромския квартал „Лозница“.

Камери ще бъдат сложени и на възловите  кръстовища между улиците „Цар Иван Асен II и „Миньор“; на „Цар Иван Асен II“ и улица „Асенова крепост“ и на кръстовището на „Цар Иван Асен II” с улица „Княз Борис I“. Видеонаблюдение ще има и на кръговото при църквата „Свети Атанасий“ в града.

„Новата система трябва да е съвместима със съществуващата в Районното полицейско управление в Асеновград, да позволяват наблюдение в реално време и преглед на запис”, обясни кметът д-р Емил Караиванов.

По една камера

ще бъде монтирана  в Старинното училище „Свети Георги“ и в Детска ясла с детска млечна кухня, каза още градоначалникът.

„Надеждите ми са , че към процедурата ще има достатъчен интерес и конкуренция, като  офертите се събират до 30 октомври. Идеята  е да осигурим добро видеонаблюдение в града. Целта е да се включат нови точки, да  се осигури реален режим на работа с по-малко аварии. Всичко това ще бъда в полза на сигурността на гражданите, опазвана на обществения ред  и на общинското имущество.“

От днес в работен режим вече са камерите на моста до хотел „Асеновец”, на кръговото кръстовище на булевард „ България” с улиците „ 6-ти януари” и „Марица” и на още две места по пътя за Пловдив.

Видеонаблюдението в тези участъци беше прекъснато, заради строителните дейности по проекта за Воден цикъл.

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top