Слави Георгиев става независим съветник, в Общинския съвет влиза и Румяна Толова

НФСБ и ВМРО няма да са заедно в местния парламент

Общинският съветник Слави Георгиев обяви, че става независим и няма да членува в група в местния парламент. Той съобщи за решението си в личния си профил във Фейсбук.

„Днес взех решението, да бъда независим общински съветник и да не членувам в политически представени групи в общински съвет – Пловдив. Считам, че свободата да взимам сам решенията си, независим от групови решения, ще е с по-голяма тежест за интересите на Пловдив и пловдивчани. Пожелавам успех на всички колеги. Нека всички сме подвластни на принципите си, свободата и закона“, пише Георгиев.

Пред DCNEWS Георгиев посочи, че не се чувства обвързан никоя партия и че досега винаги е бил част от екипа на Славчо Атанасов. Оттук нататък обаче това явно няма да бъде така.

DCNEWS научи, че ВМРО образуват самостоятелна група в Общинския съвет с трима съветници. Воеводите се разделяли с НФСБ. Така Слави Георгиев и Костадин Гаров оставали нечленуващи в група съветници, поясни пред наш репортер Гаров.

Общинският съвет напуска и Веселина Ботева от „Кауза Пловдив“.

Тя влезе в него на мястото на зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков, но ще продължи да оглавява социалната дирекция в общината. На нейно място в местния парламент влиза следващата в листата – Румяна Толова. На сесията следващия четвъртък тя ще положи клетва. Ако това стане обаче, Толова няма да бъде повече директор на ОП „Радостни обреди“.  Засега не е ясно кой ще оглави структурата за сватби и кръщенета.

Подобни статии

Top