Слави Шопов пред трансфер в Серия „А“

Представители на италианския елитен тим СПАЛ пристигат за финални преговори с Ботев (Пловдив)

Един от най-големите таланти в школата на Ботев (Пловдив) Слави Шопов може да бъде продаден в близките няколко дни в Серия „А“. Сериозен интерес към него проявява СПАЛ, пише „Меридиан мач”. Младият футболист бил готов да замине за Италия стига двата клуба да се договорят. За целта представители на тима от Ботуша ще пристигнат в близките дни в Пловдив, за да водят директни преговори за закупуването на играча.

Политиката на СПАЛ е да привлича млади таланти от Източна Европа, които да развива, а след това да трансферира в по-големи тимове. Станислав Шопов е атакуващ халф и е роден през 2002 година.

Талантът на няколко пъти влиза в групата на мъжете на „канарчетата“. 9 пъти той попада сред резервите на първия тим през този сезон, но се появи в играсамо веднъж за 13 минути. Той обаче е ключова фигура в състава до 19 години, а има и няколко мача със своите връстници от U17.

Той игра в дербитата от Елитната до 17 години при гостуванията на ЦСКА и Септември, като бе с основна заслуга за победите на „жълто-черните“ и в двата мача и вкара три гола. За тима до 19 години Шопов има 11 мача и 2 отбелязани гола.

От Ботев със сигурност няма да пуснат футболиста само срещу финансовата компенсация, която се полага според регламента на УЕФА за непълнолетните играчи. От клуба имат договор с таланта и неговите родители и ако се стигне до сделка тя ще осигури добър финансов приход като със сигурност „канарчетата“ ще запазят сериозен процент от правата на Шопов.

БТА съобщи, че вече е имало 2 срещи още на 1 януари по тази оферта. Шопов заедно с родителите си и мениджърът му Антъни Раво вече посетиха базата на СПАЛ (Ферара) точно в дните преди Коледа. Там те са уточнили личните условия на играча, както финансови, така и битови.

Подобни статии

Top