Слави Трифонов: ИТН ще подкрепи правителство от експерти (ВИДЕО) - DC news

Слави Трифонов: ИТН ще подкрепи правителство от експерти (ВИДЕО)

ИТН е в 49-ия парламент, за да работи, не за да се пазари, каза лидерът на партията

„Има такъв народ ще подкрепи правителство от експерти“. Това заяви Слави Трифонов във видео, публикувано във Facebook профила му.

„Ситуацията в държавата е тъжна. Не съм прав – ситуацията в България е отвратителна“, започна той изявлението си.

„Ние защо не се обичаме, защо не си обичаме държавата? Вижте какво става: заместник-главният прокурор го е страх да не го убие главният прокурор. Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико“, заяви Трифонов.

„Няма бюджет – няма пари за лекари, пенсии, за държавата. Тя ще спре да функционира. Не можем да направим правителство. „Има такъв народ“ е в парламента, за да работи, а не за да се пазари. ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи, а за да работи трябва да има правителство. А то трябва да е от експерти. Ние ще подкрепим правителство от експерти“, категоричен бе той.

И допълни, че „ако сега няма редовно правителство, след три месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи“. И отбеляза, че правителството може и да не получи подкрепа. „Но и аз, и моите колеги, ще сме спокойни, защото сме направили това, което е правилно, защото така работи държавата. Влезли сме в парламента, за да носим отговорност“, смята Трифонов.

Източник: DarikNews.bg

Подобни статии

Top