Слави Трифонов: От "Демократична България" искат постове, въпреки твърденията им (ВИДЕО) - DC news

Слави Трифонов: От „Демократична България“ искат постове, въпреки твърденията им (ВИДЕО)

Според Слави ДБ или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия

„От „Демократична България“ искат постове, въпреки че твърдят, че не искат“. – Това каза шоуменът и лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по време на живо включване във фейсбук страницата си. Въпросите му бяха задавани от Тошко Йорданов.

Според Слави ДБ или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия.

„Николай Василев имал общо със старото, трябва да е ново лице. Предлагаме Пламен Николов, той пък нямал опит. Цялото им поведение е такова, но смятам, че ги превръщаме в по-важни, отколкото са. Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност“, каза още той.

Шоуменът определи бившата си кандидатура за премиер – Николай Василев, като изключително достоен човек с много качества.

„Когато почнахме да работим с него, установих, че той е много кадърен и морален човек. Дълго време работихме на базата на това, че имаме еднакви виждания как трябва да изглеждат българските участници в един кабинет – професионалисти с много сериозна подготовка като образование и качества“, обясни Слави.

„Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има някаква връзка с нещо старо и непочтено“, продължи шоуменът.

„Някои хора, в случая Христо Иванов и ДБ, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало ДПС, то Николай Василев е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ, защото е участвал в правителството на Борисов като министър“.

Слави Трифонов заяви, че суверенът е определил ДБ да бъдат четвърта политическа сила.

„Има ясни условия в момента. Първата политическа сила прави правителство на малцинството и Христо Иванов има възможността или да го подкрепи, или да не го подкрепи. След това ще се случи това, което ще се случи“, продължи лидерът на ИТН.

„Излязоха ли факти за Асен Василев и Кирил Петков – излязоха факти. Независимо дали ти харесва или не ти харесва, излязоха факти. Не искаха да редят кабинет, и изведнъж той излиза без да е казал или да се е обадил, да е търсил някакво партньорство и чете декларация в парламента. И казва „аз предлагам Кирил Петков….“. Чакай, бе. Нали нямаше да предлагаш. Ти като какъв се водиш за предлагач? Кога реши в последните дни, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила. Излизаш пак на избори, печелиш ги, правиш правителство и след това предлагаш„, каза още Слави.

Според него се е създала ситуация заради напрежението от хода, че щели да правят правителство на малцинството.

„В продължение на 20 години всеки ден съм бил по телевизията. Това е било част от моя професионален статут, защото водех ежедневно шоу. Сега се наслаждавам на възможността да не присъствам в публичното пространство“, каза Трифонов, като допълни, че може да си върши работата без да е непрекъснато да обикаля студиата.

Той заяви още, постоянно имало слухове за него откакто е бил публичното пространство, като повечето от тях били неприятни. „Хората обичат да чуват неприятни неща за други хора“. 

„Не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам. Да се показваш всеки ден изисква огромни усилия, не може да правиш куп неща като нормалните хора“, допълни още Слави Трифонов.

Той отново повтори, че властта не е самоцел за ИТН.

„Властта е средство. Властта, парите и славата са средства“, каза още той, и определи като слухове за външен натиск по отношение на оттеглянето на кандидатурите на Николай Василев и Петър Илиев. Според него единствените, които могат да повлияят на решение на партията, са суверенът и избирателите.

„Кога го извадиха Петър Илиев, когато направиха премиер, когато оттеглих? Това не е вярно, както куп неща от 30 години не са верни. Има ли доказателства, че съм предложил Петър Илиев за министър-председател? Не, има слухове“, продължи той, като допълни, че всеки, който присъства в публичното пространство, рискува да бъде оплют.

Слави Трифонов определи служебният финансов министър Асен Василев като  твърде ляв. „Аз съм по-бизнес ориентиран. Смятам, че човек трябва да харчи, ако има излишъци, а не да се теглят непрекъснато пари“. 

Той заяви, че още в началото е знаел, че няма да са симпатични на журналистите. „Българската журналистика в последните 11 години се превърна в това, което виждаме днес – без достойнство, без самочувствие, без смелост. Те в продължение на 11 години показваха как Бойко Борисов реше ленти, а ако не реже ленти – мисирките обикалят около него“. 

Ето какво още каза Трифонов:

Снимка: стоп кадър Фейсбук
Източник: 24 часа

Подобни статии

Top