Славиша Стоянович: Искам дисциплиниран рокендрол! (ВИДЕО)

Славиша има недовършена работа тук, дербито с ЦСКА е под въпрос, но нека да видим кой е оживял до петък и започваме да тренираме, заяви Наско Сираков

„Щастлив съм, че съм тук. Имах договорка с клуба да не говоря с медиите, докато не стане всичко официално.“

Това каза Славиша Стоянович, след като бе представен като треньор на Левски и подписа договор за 2 години със „сините“.

Това ще бъде втори период на „Герена“ за наставника, който води столичани през сезон 2018/19, но бе заменен от Георги Дерменджиев.

„Контрактът ми е за 2 години. Мога да остана повече, а може и по-малко. Всичко зависи от представянето на отбора и от резултатите. Сега не е моментът да гадаем, а за здрава работа. Знам, че е много тежък периодът. Много хора ми се обадиха да ми кажат, че съм луд да поема Левски сега – няма пари, няма нищо. Но има неща по-големи от парите. Да обичаш Левски, да обичаш феновете. Лесно взех решението, надявам се да имаме уважение един към друг, да изведем Левски на правилния път и да се вдигнем на по-горна позиция“, заяви новият треньор на Левски.

„Не е време сега за тежки думи! Трудно е, защото фланелката на Левски тежи. Има притеснение, нормално е, но трябва да се трудим. Гледам на това като голям шанс да свърша работата ми, която не успях в моя първи мандат. Много трудна е ситуацията с коронавируса, процесите са трудни. При най-добрия сценарий се събираме на 19 ноември с играчите, които са с националния отбор. След това идва мачът с ЦСКА, а всички знаете какво означава той. Всеки ден трябва да работим крачка по крачка, да видим кои са здрави. Не знам дали ще има мач с ЦСКА и какво ще става. Рано е да говорим. До момента анализирах всичко на компютър, едно е обаче на екрана, друго е на терена. Има много нови играчи, ще изчакам да ги видя всички в игрова обстановка. Със сигурност отборът трябва да бъде по-компактен. Трябва да имаме повече енергия, повече агресия. Не е лесно да се носи фланелката на Левски, както вече казах. Ситуацията навсякъде във футбола е тежка сега“, посочи Стоянович.

„Засега ще работя с треньорския щаб, който е тук. Очаквам моят асистент да пристигне от Любляна, а през декември вече ще видим. С кого мога да работя в Левски и кой има сходна с моята философия. Сега трябва да сме спокойни, консолидирани, не е моментът за големи думи, ще мислим за другия сезон, това е животът, трябва да се концентрираме. В петък няма да кажа нещо ново на играчите, ще изчакам да се върнат тези от националния отбор. Нормално, ще ги запозная с правилата, философията ми. Стилът ми е „рокендрол“, няма промяна. Искам „дисциплиниран рокендрол“ на терена. Ако трябва да съм честен, ще искам повече от всички. Не може да си футболист на Левски, да играеш един мач, а после да те няма на терена в 3-4 срещи. Има интересни играчи, но всички трябва да дават повече от себе си. Трудно ми е, че тези 14 дни няма да мога да работя пълноценно с футболистите. Искам да съм максимално концентриран върху работата си“, допълни той.

„В нито един момент Славиша Стоянович не е поставял условия. Неслучайно ваши колеги в Сърбия написаха, че щом се захваща с Левски в този момент, той е мазохист“, заяви мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков.

„Истината е, че Славиша изключително много обича Левски. Явно се е заразил преди две години от синята идея. Лично той смята, че има недовършена работа в нашия клуб. Най-лошото е, че попада в изключително тежък момент, имайки предвид изключително големия брой болни играчи с коронавирус. Явно това е част от изпитанията, на които трябва да бъде подложен нашият клуб. За да няма спекулации относно договора му, той е назначен като спортен директор и като треньор. Известно време ще изпълнява двете длъжности. Желая му успех и може да бъде сигурен, че зад гърба си има мен и целия клуб“, допълни босът на „сините“, след което разкри, че те са разпуснати до края на седмицата заради многото заразени с коронавирус в клуба.

„Отборът се разпуска до петък, когато ще ги съберем, за да видим кой е оживял и вече да започваме да тренираме. Загубих бройката вече на заразените. Говорих с доста хора, както от България, така и от Европа, като изненадващо не чух нито едно лошо мнение за Славиша. Явно, че заразява хората и им въздейства положително.“

„Левски намери правилния треньор в лицето на Славиша Стоянович. Никакви условия не сме му поставяли, само да започнем изграждането на отбор за следващата година. Да избегнем максимално грешките в селекцията и като взимаме нови, да сме напълно убедени, че това са играчите за Левски.“

„Докато не постигнем споразумение с Петър Хубчев, няма как да назначим нов треньор. Надявам се до няколко дни да подпишем нов спонсорски договор и тогава да започнем разговори с Хубчев и щаба му.“

„Дали мачът с ЦСКА ще се играе, зависи от БФС, не от нас. Ние не сме имали разговори с клуба за отлагането на двубоя.“

Подобни статии

Top