След 38 години стаж в пожарната в Асеновград изпратиха Румен Куцев с благодарност (СНИМКИ) - DC news

След 38 години стаж в пожарната в Асеновград изпратиха Румен Куцев с благодарност (СНИМКИ)

На огромен интерес към работата на огнеборците се радва пловдивската пожарна.

Студенти от факултет „Икономически и социални науки в ПУ „Паисий Хилендарски“, обучаващи се в катедра „Политически науки и национална сигурност“, по инициатива на техния преподавател по предмет „Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи“- д-р Илия Ценов, осъществиха практическо занятие с огнеборци, спасители и колеги от оперативен център, за да видят нагледно как работят и се координират отделните звена на единната спасителна система- пожарна, полиция, спешна помощ и Планинска спасителна служба.

Младите хора са избрали да натрупат знания в една специфична област на висше образование, в която няма по- ценни уроци от получените при работа на терен.

При инцидент най-важно е да се съчетаят усилията на всички структури и да се действа максимално бързо, за да бъдат спасени безценни човешки животи.

В същото време служителите на РСПБЗН Асеновград инспектор Антония Антонова и огнеборците Илия Диков и Илиян Пенков, изнесоха открит урок с първоначално обучение за действие при пожар в детска градина“ Асенова крепост“.

Подготвени добре от своите преподаватели, децата демонстрираха завидни познания областта на пожарната безопасност. Огнеборците отиграха учебна евакуация, която постави учители и помощен персонал в ситуация, близка до реалната.

Показвайки, че при добра организация и дисциплинираност, няма място за паника и тревога, усмихнатите служители на пожарната станаха любимци на малчуганите и нямаше дете, което да не пожела да се снима с тях или качи на голямата пожарна кола!

Днес бе и последен работен ден за уважавания пожарникар Румен Здравков Куцев от РСПБЗН Асеновград.

„Прекрасен човек и професионалист, с който споделяхме адреналина в работата 38 години“, разказват от пожарната. Румен е водач на специален автомобил. От ръководството на РДПБЗН-Пловдив му благодарят за енергията, постоянството и достойния труд и му пожелават заслужен отдих!

Подобни статии

Top