След екшъна на светофар в Пловдив: Четирима са арестувани, други пет се издирват (ВИДЕО) - DC news

След екшъна на светофар в Пловдив: Четирима са арестувани, други пет се издирват (ВИДЕО)

Някои от учатниците в мелето имат криминални регистрации, други са с присъди

Девет души са участвали в масовия бой на ул. „Васил Левски“ в Пловдив, станал в събота на последния светофар преди табелата за изхода на града под тепетата. Четирима от тях са задържани, а петима са обявени за общодържавно издирване, съобщи на брифинг тази сутрин началникът на Трето РУ в Пловдив гл. инсп. Венелин Костов.

Случаят стана известен след публикуван видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как двете групи се налагат с дървени колове, след като са спрели на червения светофар, а шофьорите на другите автомобили, се изтеглят назад, за да не пострадат.

Свада между двете групи, която е станала миналия ноември в град Сливница е в основата на сбиването, обясни Венелин Костов.

Той разказа, че на 18 февруари двете групи са се срещнали по време на свиждане пред Затвора Пловдив. Там се сбили. Служителите на затвора са реагирали незабавно и са подали сигнал до Първо РУ. Полицате от районното управление незабавно разтървали биещите се, установили самоличността им, и ги отвели до районното, където провли с тях съответните действия.

Масов бой на улицата в Пловдив (ВИДЕО)

„Един от мъжете, имайки възможност да проведе телефонен разговор, се обажда на свои близки и познати, които сформират една група. Идвайки в Пловдив тази група се засича с другите лица, които са в града и  неприятното е, че се е случило на входно-изходна артерия в Пловдив и създава хаос в движението“, поясни началникът на Трето РУ.

На червен светофар едните излезли от колите си и започнали да се бият  с другите. „Деянието е извършено с изключителна дързост и цинизъм. Впрегнат е целият апарат на Трето РУ да работи по казуса. Проведени са редица действия по разследването. Един от шофьорите има разкъсно-контузна рана в областта на главата, оказана му е долекарска помощ, впоследствие е разпитан по досъдебното произвоство“, посочи Костов.

По думите му биячите са си приготвили предварително дървените прътове, след като са били повикани.

Шофьорът на единия автомобил, който също е участвал в масовия бой, е с контузна рана на главата. Поражения има и по неговия автомобил.

Според гл. инсп. Костов някои от учатниците в мелето имат криминални регистрации, други са с присъди. Нито един от мъжете няма трудов договор.

Шефът на Трето РУ съобщи още, че за да бъдат задържани първите четирима, и други структури на МВР са оказали съдействие.

Случаят продължава да се разследва.

Снимка: стопкадър видео от Фейсбук/I see you KAT Пловдив/Петър Пачов

Подобни статии

Top