След ИК на ГЕРБ: Без изненади за районните кметове, знакови лица липсват в листата

ИК на ГЕРБ утвърди кметовете и листата за общински съветници от партията в Пловдив

Изпълнителната комисия на ГЕРБ на свое заседание снощи утвърди за регистрация в ОИК за предстоящите местни избори кандидатите за кмет, районни кметове и листата за кандидати за общински съветници от партията в Пловдив.

Всички предложени кандидати за районни кметове са утвърдени. Това са:

  1. Димитър Колев за район „Западен“
  2. Иван Стоянов за район „Източен“
  3. Стоян Алексиев за район „Северен“
  4. Костадин Димитров за район „Тракия“
  5. Георги Стаменов за район „Централен“
  6. Костадин Язов за район „Южен“

Не е изненада, че водач на листата за общински съветници е кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров. При изготвянето на листата са взети предвид броя номинации от районните партийни структури на ГЕРБ, включени са и представители от гражданска квота. Броят на кандидатите е 51, колкото са и местата в местния парламент.

Липсват обаче знакови лица, които досега бяха в общинския съвет. Сред тях е сегашният зам.-председател от ГЕРБ Радослава Ташкова. Не фигурира и името на шефа на ВиК Спартак Николов. Въпреки очакванията, че в листата ще влязат като гражданска квота д-р Калин Калинов и Анести Тимчев, това не се случи. Сред кандидатите обаче са доц. Димитър Шишков, оперният певец Ивайло Михайлов и арх. Валентин Маринов.

„Аз съм приятно изненадан от мъдростта на председателя на партията и на ИК при вземане решението за листата. Ние имахме много предложения, но не знаехме как Изпълнителната комисия ще разгледа нещата“, заяви пред журналисти днес сутринта кметът и градски лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Той обаче отказа да коментира кандидатите за общински съветници.

Тотев: Категорично няма да бъда в листата за съветници! (ВИДЕО)

„Социологическите агенции показват едно много добро състояние на ГЕРБ в Пловдив, очакваме голям брой общински съветници. Процентите, които дават всички социологически агенции са 30+ за листата на ГЕРБ. Това е един изключително висок резултат, като имате предвид 15-20% разлика със следващите кандидати от БСП„, посочи още Тотев. Той допълни, че ГЕРБ залага на хора, които имат огромен опит – и административен, и като познания, и като качества.

Как ще завърши „Приказката за стълбата“ на кмета Иван Тотев? (ВИДЕО)

Според Тотев традиционно се смята, че район „Южен“ е районът, в който би трябвало да има сериозна битка. „Аз смятам, че това е районът, в който гражданите искат промяна. Чувстваме пулса на района и смятаме, че можем да предложим по-добри идеи за развитието на район „Южен“. Нашият кандидат е изключително стойностен и има много опит. Бил е и народен представител, и е вътре в проблемите на района поне от 12 години. Предложението ни в лицето на Костадин Язов е много добро. И ако някой смята там, че изборът е предрешен, много се заблуждава“, подчерта той.

В ГЕРБ още бистрят кандидати, Стаменов има шансове да бъде кандидат за „Централен“

По думите му районните кметове, които отново са кандидати, ще излязат в отпуск, когато бъде направена регистрация на партията за изборите в Общинската избирателна комисия (ОИК). Документите започват да се събират от днес и най-вероятно утре ще бъдат внесени. Внасянето им в ОИК ще направят Здравко Димитров и Иван Тотев.

1 2

Подобни статии

Top