След коледен концерт край Пловдив: Поп фолк певицата Глория е във ВМА с COVID

Въпреки ограниченията

Поп фолк певицата Глория е била приета за лечение във ВМА, след като е дала положителна проба за Covid-19. Тя се зарази в края на 2020 г. – малко след като е участвала в празнична коледна програма въпреки ограничителните мерки. На 25 декември Глория е имала участие в хотел край Пловдив, съобщава bTV, цитиран от boulevardbulgaria.bg. От кадри във Facebook става ясно, че концертът е на закрито, а край масите има гости. Малко по-късно видеото е изтрито. Въпреки забраната за организиране на подобни програми, някои хотели не са се съобразили, а музикални изпълнители са се заразили с коронавируса.

От РЗИ и областният медицински щаб казаха, че ще се заемат със случая, но още няма резултати. Ден по-рано, на същото място, те извършили проверка и не констатирали нарушения. Според тях са се спазвали предписанията за разстояние между изпълнителя и публиката, а капацитетът на помещението бил запълнен на 50%.

„Oттук нaтaтък РЗИ cлeдвa дa прoучи кoнтaктнитe лицa, нo зa cпoкoйcтвиe и нa хoрaтa oт пeрcoнaлa, кaктo и нa caмитe житeли нa caмoтo мяcтo. Щe изиcквaмe cпиcък нa клиeнтитe и щe ce прeдприeмaт нeoбхoдимитe дeйcтвия“, каза областният управител Дaни Кaнaзирeвa. Oт хoтeлa, в който е пяла Глория, oбяcнихa, чe щe кoмeнтирaт cлучaя в първия рaбoтeн дeн oт гoдинaтa.

Остава въпросът как е позволено да се организира подобно събитие въпреки валидните ограничения и за празничните дни.

На 31 декември 2020 г. Глория обяви в Instagram, че е заразена с Covid-19. Първият ѝ тест бил отрицателен, но повторната проба се оказала с положителен резултат. Малко преди това тя бе каза, че за първи път от 20 години насам няма да има участие на Нова година.

Няколко дни по-късно тя е приета във ВМА. „Мислех, че ще се справя сама и с това, но не успях! От вчера съм на лечение във ВМА. Не се бавете, защото всеки час е от значение и всичко се развива много бързо“, написа изпълнителката.

Top