След пандемията: Рекламираме Пловдив като сигурна дестинация

Областният управител и заместник-министърът на туризма се срещнаха с представители на туристическия бранш в Хисаря

Тя посочи също, че още в началото на годината областна администрация активно работи по два важни инфраструктурни проекта, свързани с община Хисар и насочени към създаване на по-добри условия за развитие на туризма.

До края на август очаквам да започне цялостен ремонт на пътя до Хисаря от село Черничево до село Дуванлии. Активно работим и за довършване на ЖП надлеза до Хисаря“, припомни областният управител. Кметът на община Хисар пък посочи, че с решение на Общинския съвет се правят облекчения за представителите на туристическия бранш като подходът е индивидуален и съобразен с конкретното искане от страна на бизнеса.

Заместник-министър Георгиева съобщи, че по предварителните данни на Единната система за туристическа информация от 1 януари до 2 юни пренощувалите в местата за настаняване в Хисар са малко над 37 хиляди, като повечето са българи, но е имало и гости от Русия, Турция, Гърция и Украйна. Реализирани са над 64 хиляди нощувки.

„Това означава, че независимо от трудностите има интерес към общината и възможностите за туризъм, които се предлагат тук – медико, балнео и спа. Наша обща е задачата  да поддържаме  този интерес, да го направим устойчив и постепенно да преодолеем кризата“, обобщи Георгиева.

Представителите на туристическия бранш от региона – хотелиери, ресторантьори и туроператори, имаха възможност да се запознаят с последните разпоредби на Здравното министерство, стъпките за постепенно облекчаване на мерките срещу коронавируса, като се наблегна на тези, които ще помогнат непосредствено на туристическия бизнес.

1 2

Подобни статии

Top