След побоя над полицаи: Пуснаха под гаранция Сийка от Шекера, Миленко остава зад решетките

Сийка и Миленко нападнали с камък и прът двама униформени

Пловдивският районен съд – Пловдив остави в ареста 47-годишния Миленко Р. от Шекера, а жена му – Сийка А., на 39 години, пусна под гаранция от 1000 лв. Преди няколко дни двамата пребиха с камъни и пръти патрулен полицейски екип, докато търсел в дома им 16-годишно момиче, издирвано от майка му.

Семейството роми, нападнали полицаи в Шекера, се сдоби с обвинения

Припомняме, че на 20 април майката на 16-годишната девойка се оплакала в полицията малко преди полунощ,  че момичето го няма. Преди това то излязло с приятеля си Стефан, който бил син на Миленко и Сийка. Екипът полицаи, който дошъл на място, майката завела до дома на Стефан. Нито момчето, нито момичето били там, но от къщата излезли Миленко и Сийка – добре почерпени с алкохол. След като разменили остри реплики с полицаите, двамата се нахвърлили върху тях. Миленко ударил един от униформените с камък по челюстта, а докато другият полицай се опитвал да ги разтърве, Сийка го нападнала отзад с дървен прът и го ударила по главата. Полицаите повикали подкрепления, а когато на място дошли жандармеристи, двамата побойници били арестувани и откарани в арест на Трето РУ.

Пострадалите служители на реда били откарани в болница, където единият се отървал с няколко шева на лицето, а другия бил прегледан, като и двамата били освободени за домашно лечение.

Роми от Шекера нападнаха и биха двама полицаи снощи

Срещу агресивното семейство са повдигнати обвинения за това, че са причинили леки телесни повреди на полицейските служители, които изпълнявали служебните си задължения.

Съдът днес намери, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение и за двамата, че са извършили престъпленията, в които са обвинени. Според съдебния състав при мярка, различна от задържане под стража, за Миленко Р. съществува и опасност да извърши друго престъпление. За Сийка А. съдът прецени, че не е личност с висока степен на обществена опасност, няма опасност да се укрие, а опасността да извърши престъпление е хипотетична.

Законът предвижда до три години затвор за текстовете, по които са обвинени двамата роми.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 30 април от 13.30 часа.

Подобни статии

Top