След публикация в TikTok: Арестуваха джигит от Първомай за рисково поведение на пътя (ВИДЕО) - DC news

След публикация в TikTok: Арестуваха джигит от Първомай за рисково поведение на пътя (ВИДЕО)

Изпреварвал ТИР, рискувайки челен удар с друга кола

Шофьор, създал изключително рискова ситуация на главен път Пловдив – Хасково, е задържан в полицията в Първомай, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Действията на служителите на реда последвали веднага след публикация в социалната мрежа вчера. Около 14.30 ч. водач споделил клип от видеорегистратора на своя автомобил, от който се вижда как БМВ се движи с много висока скорост на прав участък между Първомай и с. Бяла река. В даден момент въпросната кола започва да изпреварва камион и за секунди се разминава с насрещно движещия се автомобил, преминавайки вляво по банкета.

http://

@stkanovДнес 20.01.2023 год. Час 14.50, от гр. Първомай за с. Бяла река, РВ9418НА Какво ли щеше да стане ако шофьорът на шкодата бе избягал към банкета…. Ако някой е изпращал клипове или сигнали към КАТ, може ли да сподели информация как се прави?

♬ Oh No (Instrumental) – Kreepa

В така създалата се ситуация вероятността от челен сблъсък е била много голяма, а за участвалите в нея водачи – и изключително стресова.

Три часа след преглед на кадрите и благодарение на бързите си действия, полицаите от Първомай установили самоличността на шофьора на БМВ-то. Той е 26-годишен местен жител, със системни нарушения на пътя и множество наложени административни наказания по Закона за движение по пътищата. По данни на полицията водачът е със 7 акта и 21 фиша. Задържан е за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство по чл. 325, ал. 3 от НК.

Ръководството на ОДМВР-Пловдив използва случая да информира гражданите, че служителите на реда активно се запознават с публикациите във всички информационни източници, в т.ч. социални мрежи и медии, в които се представят данни за пътни нарушения и престъпления. Апелът към гражданите обаче е с предимство да подават своите сигнали на спешния телефон 112, за да може полицията да взема своевременни мерки.

Подобни статии

Top