След ремонт за близо 100 хиляди лева, улица в квартал в Асеновград пропадна(СНИМКИ)

Изцяло ремонтирана улица „Гергана“ в асеновгрдския квартал Горни воден пропадна след поройните дъждове в последните седмици.

По цялата дължина на пътната отсечка асфалтът се е пропукал, като на много места са се образували неравности, заради надигната настилка. При силните валежи водата е влязла под асфалта и е компрометирала участъка.

Улицата беше ремонтирана преди три години, като за частично асфалтиране общината заложи около 95 хиляди лева. Ремонтът бе извършен в два етапа, като общата сума, отделена за цялостното реализиране на проекта -изграждане на канализация и баластриране беше в размер на около 183 000 лева.

„Този път го чакахме много време и сега няколко години след основен ремонт да е по-зле от преди – малко е несериозно!„, възмущават се хората, които живеят там.

Хората бяха принудени месеци да изтърпят неудобствата на ремонтните дейности, припомняйки как се е наложило да газят кал, за да стигнат до работните си места.

Горноводенци започват да събират и протестна подписка, която ще депозират до кмета на града д-р Емил Караиванов.

„Не може на нов път да сложат 2 сантиметра асфалт. Трябваше да помислят и да се предвиди, че наклонът на улицата е голям и е нормално да се случи точно това“, категорични са хората в квартала.

Улица „Гергана“ е една от най-натоварените в Горни воден и  през нея ежедневно преминават десетки автомобили. 

 

Подобни статии

Top