След ромската свада в Розино: Тридневна акция и 55 в ареста

Общо 55 мъже са били задържани в полицията в рамките на тридневна специализирана операция за гарантиране на обществения ред в село Розино.

Действията са осъществени под наблюдение на Районна прокуратура – Карлово.

Припомняме, че около 16 часа в събота в РУ – Карлово бе получен сигнал  за масово сбиване между два враждуващи рода в село Розино.  Според първоначалната информация, по време на физическата саморазправа участниците се замеряли с твърди предмети, а също така имало и стрелба с оръжие.

Пристигналите незабавно на място екипи от районното управление и пловдивското Зонално жандармерийско управление предотвратили разрастването на конфликта.

В болница били откарани шестима пострадали, трима от тях са оставени под лекарско наблюдение. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. Иззети са веществени доказателства, които са приложени към материалите по образуваното досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК. Установени са материални щети по осем къщи и два микробуса.

Като инициатори на сбиването в полицейския арест са отведени 8 мъже. За нормализиране на обстановката в селото са осигурени полицейски патрули, в резултат на чиято бърза намеса навреме е прекратено друго сбиване между фамилиите към 15.30 часа в неделя.

Няма сериозно пострадали хора, нанесени са увреждания по къща и седем моторни превозни средства.  В хода на действията същия ден и в понеделник служителите на реда са задържали други 47 участници.

С постановление на Районна прокуратура – Карлово четирима са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за срок до 72 часа. Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на шестима, а по силата на ЗМВР с полицейски протоколи са предупредени 40 души.

Под ръководството на прокуратурата активните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени по случая продължават. За осигуряване на спокойствието и реда в селото са ангажирани постоянни полицейски екипи.

Подобни статии

Top